algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Els partits del Pacte demanen al Govern que acompleixi al 'Pacte per la igualtat en l'educació'

Unides Podem, PSIB i MÉS per Mallorca han registrat aquest dimecres una proposició no de llei (PNL) per a demanar al Govern que posi en marxa «mesures eficaces i pràctiques» per a donar compliment als acords en el 'Pacte per la igualtat en l'educació' signat enguany.

En la iniciativa, signada pels diputats d'Unides Podem, Gloria Santiago i Alejandro López, la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, i el de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, també es demana al Govern que recordi i comuniqui als centres amb places sense autorització l'obligació de complir amb la normativa o que «els prohibeixi utilitzar qualsevol indicatiu que pugui confondre com un centre autoritzat».

Mitjançant aquesta iniciativa, el Parlament insta també a l'Executiu autonòmic a publicar al més aviat possible «la convocatòria immediata» del Pla de reconversió de 'guarderies' en 'escoletes' i que això impliqui una aportació econòmica suficient.

El parlament de les Illes insta al Govern de les Illes Balears a aportar una informació més completa i amb més claredat als ajuntaments sobre les possibilitats que tenen de donar ajudes a l'escolarització dels infants de les famílies socialment més vulnerables pel que seran compensats en un 80%.

Així mateix, el Parlament insta al Govern a continuar «amb l'ús sempre eficient dels doblers públics per a acostar-se a la gratuïtat així com la creació de places d'escoles infantils suficients» per a acollir la demanda de les Balears, «sempre en col·laboració amb la resta d'institucions autonòmiques, insulars i municipals».

Document marc

En la iniciativa s'explica que, segons el recollit en el 'Document marc per a l'Educació dels menors 0 a 3 i la necessària equitat, a les Balears', existeixen 4.189 places (un 13,2%) d'escola infantil en centres privats, concertats o amb conveni.

Així mateix, existeixen 6.936 places (un 21,8%) d'escola infantil en centres públics i quedarien per cobrir-se 20.632 places, la qual cosa suposa que un 65% de les famílies amb nens i nenes menors de tres anys no tendrien opció a acudir a una escola infantil.

Segons les recomanacions del document, per a avançar correctament cap a una educació basada en l'equitat, la gratuïtat i la universalitat, farien falta almenys 2.600 noves places, perquè tots els municipis de Balears disposessin d'espai per a un mínim del 37,5% dels nens i nenes d'edat inferior a tres anys.

D'aquesta manera, les Balears se situarien en la mitjana de l'Estat espanyol, fins i tot sent aquest percentatge molt inferior a les recomanacions del Ministeri d'Hisenda: que hi hagi places per a un 72% dels i les menors de tres anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.