algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Balboa: «El nostre horitzó és el d'un concert econòmic solidari com el basc o el navarrès»

El candidat de MÉS-Esquerra al Congrés, Guillem Balboa, ha assegurat aquest dijous en roda de premsa que «s’ha de millorar els aspectes més nocius de l’actual sistema de finançament perquè condemnen la ciutadania de les Balears a tenir menys oportunitats». A més, Balboa ha defensat que «és urgent derogar definitivament la llei Montoro perquè hi ha 555 milions d’euros dels ajuntaments segrestats als bancs que no poden invertir en serveis per a la ciutadania».

Tanmateix, el candidat ha emfatitzat que MÉS-Esquerra no renuncia a un «horitzó en què puguem disposar d’un concert econòmic solidari com el del País Basc o Navarra perquè puguem disposar dels recursos i fer les nostres pròpies inversions».

Balboa ha presentat les propostes en matèria de finançament de la seva candidatura acompanyat del protaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat. Ensenyat ha criticat que les Balears siguin «una de les comunitats que més aportam al conjunt, som de les que manco rebem, i això ens situa per davall la mitjana en educació, en salut o en infraestructures, entre d’altres». A més, Miquel Ensenyat ha insistit en la necessitat de «recuperar el deute històric que s’ha generat per mor del mal finançament amb què vengueren les competències transferides, com ara salut i educació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.