nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

MÉS demana al PSIB que triï entre «els aplaudiments de la dreta reaccionària o el treball de l'esquerra»

L'executiva de MÉS per Mallorca ha demanat aquest dijous al PSIB que triï «entre els aplaudiments de la dreta reaccionària o el treball de l'esquerra transformadora», després que el PSIB hagi decidit eliminar el requisit del català per a la plaça de director de l'Institut d'Indústries Culturals i la intenció de prohibir que es pengin llaços grocs a la façana del Parlament.

En concret, la portaveu de MÉS, Bel Busquets, ha demanat «la suspensió immediata del concurs per a la direcció de l'Institut d'Indústries Culturals i que els signants dels pactes de Bellver i Raixa siguin fidels a la seva lletra i el seu esperit».

Respecte a llaç groc, la portaveu del PSIB al Parlament, Sílvia Cano, va dir aquest dimecres, després de la Junta de Portaveus, que «no els ofèn ni els deixa d'ofendre» la seva presència, si bé va advocar per plantejar-se fer una normativa que «reguli els usos exteriors de la institució».

Busquets ha mostrat la seva «incomprensió» amb aquestes iniciatives, ja que en la passada legislatura es va tornar al consens lingüístic, a la «voluntat de normalitzar el català i la llibertat que impedia la Llei de Símbols». «Amb la participació de MÉS per Mallorca, no es pot voler fer passos enrere cap a Bauzá», ha remarcat.

L'altre portaveu dels ecosobiranistes, Guillem Balboa, ha dit que aquesta legislatura no té una «aritmètica variable: No es pot governar contra els socis que votam la investidura i que participam del govern de les institucions, i molt menys per a rebre els aplaudiments dels cantants del 'Cara al sol'».

Per això, Balboa ha demanat al PSIB que decideixi «entre els aplaudiments de la dreta reaccionària o el treball compromès que s'està fent des de MÉS per Mallorca», perquè, tal com ha ressaltat, amb VOX no permetran «ni una sola equidistància».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aturmeda, fa mes de 4 anys

I si el PSIB elegeix "els aplaudiments de la dreta reaccionària", què farem?

Valoració:0menosmas
Per Error, fa mes de 4 anys

Greu error, si és que es tracta de cap error. Encara que rectifiquin i reposin el requisit, el mal ja està fet perquè han demostrat en públic, novament, que tenen dubtes sobre la categoria que ha de tenir la llengua catalana a les Illes.

Valoració:2menosmas
Per Ara anam!, fa mes de 4 anys

MOLT BEN FET, MÉS.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente