algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El PSIB reclama la flexibilització de la regla de despesa dels ajuntaments sanejats

Imatge de la comitiva del PSIB que ha assistit a la reunió dels representants dels ajuntaments.

PSIB

Una nombrosa delegació del PSIB-PSOE participa aquest dissabte a Madrid en el XII Plenari de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), la trobada que reuneix més de mil batles i batlesses de tot l'Estat per traçar el full de ruta municipal per als quatre anys vinents, centrats aquesta legislatura en dos grans reptes: d'una banda l'Agenda 2030 i, de l'altra, i la qüestió del finançament municipal.

En aquest sentit, els socialistes insisteixen a reclamar la flexibilització de la regla de despesa per als ajuntaments, coneguda com a la Llei Montoro, «perquè com a administracions més properes a la gent», la tasca dels ajuntaments és «donar la millor resposta possible» als ciutadans i ciutadans «amb els doblers que els consistoris recaptam i que tenim limitats de manera injusta».

Així ho ha expressat el secretari de Política Municipal i batle d'Eivissa, Rafel Ruiz, durant la defensa d'una esmena presentada pel PSIB en la comissió de Governs Locals per adaptar l'aplicació de l'estabilitat pressupostària a les entitats locals amb comptes sanejats.

Ruiz, en aquest sentit, ha recordat que el pressupost al qual no poden accedir els ajuntaments de les Balears ja ascendeix a més de 500 milions d'euros i ha insistit en el fet que aquesta llei «no té cap sentit» i que, per això, «seguirem reclamant poder disposar d'aquests milions» governi qui governi.

En els mateixos termes s'ha expressat José Hila, batle de Palma, qui precisament ha estat elegit president d'aquesta comissió de treball. «Demanam que es flexibilitzi la regla de despesa i que el superàvit es pugui invertir com decideixin els ajuntaments», ha argumentat Hila, qui ha conclòs que només així «podrem tenir millors serveis públics i millorar la vida de la gent».

Entre la delegació del PSIB han viatjat Catalina Cladera i Susana Mora, presidentes dels consells insulars de Mallorca i Menorca, respectivament. Les dues han coincidit en descriure com a «importantíssim» el paper de la FEMP en la defensa dels interessos de les entitats locals i per treballar de manera conjunta «per la millora del finançament dels municipis i poder potenciar els estalvis que tenen acumulats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.