cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
19°

El Govern diu que IB3 és «fonamental per a la normalització lingüística» de les Balears

La secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha indicat aquest dimarts que IB3 és «fonamental per a la normalització lingüística» a les Balears.

Així s'ha pronunciat durant una trobada amb el director general de l'ens públic, Andreu Manresa, una reunió en la qual ha estat també present la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, qui ha considerat que «la llengua que es parla en els mitjans de comunicació ha de ser referent».

Govern i IB3 han acordat cooperar per a millorar la qualitat lingüística de la ràdio i la televisió públiques. En aquest sentit, existeix una proposta per a signar un conveni de col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb el qual s'oferirien recursos a la cadena i s'establirien requisits, pautes d'ús i clàusules de contractació relacionades amb el model i la qualitat lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per teresa, fa mes de 4 anys

La idea d'una televisió en català per les illes balears està genial, però s'ha de repensar de cap a peus, no pot ser un "uep com anam TV" que és en el que s'ha transformat

Valoració:1menosmas
Per Endavant, fa mes de 4 anys

Pel que és ben imprescindible és per tot el teixit d'empreses que hi viven. Mai serà la BBC i sempre serà un NODO del partit de torn.
Falten recursos amb la investigació, mestres, metges, ajudes socials, pensions...etc i, entretant, mantenim televisions que no mira ningú i amb un baixissim nivell de qualitat.
Amb un bon conveni amb TV3 n'hagués estat ben abastament i hi haguessim guanyat tots.

Valoració:5menosmas
Per Macià, fa mes de 4 anys

Poden començar impartint unes classes de fonètica a la copresentadora de 'Cinc dies'. Pos messions que fora de càmera no deu parlar gaire mallorquí: la fonètica 'bleda' la delata. En canvi, parlant en castellà no comet cap mallorquinada. El seu 'catanyol' contrasta amb mallorquí autèntic i natural del copresentador.

Valoració:12menosmas
Per A.M., fa mes de 4 anys

Ho hauria de ser. Però amb unes tertúlies on la meitat dels convidats, fàcilment substituibles perque no saben res que no sàpiga la majoria, parlen en foraster, malgrat viure aqui tota la seva vida o si no, de fa molts d'anys, o que quan se fan preguntes a la gent a peu de carrer, només surti un mallorqui o cap i que els castellanoparlants, siguin la majoria ( jo crec que fan les preguntes en Castellà), o que s'accepti gent que als concursos que no saben o no volen dir ni una paraula en Mallorqui, imposant el seu castella, no se pot dir que se faci massa per a la normalització lingüística, ni tan sols se fa per la modalitat.
I tanmateix aquests espanyolistes castellanitzadors volen fer tancar les televisions autonòmiques, així que no cal fer res per tenir lo contents. Més divertit fer los enfadar i fer que diguin dois.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente