algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Vox es compromet davant de notari a derogar la Llei de Normalització Lingüística i vol censurar els manuals escolars

L'ultra espanyolista Jorge Campos, candidat de Vox a la presidència del Govern, s'ha compromès davant de notari a derogar la Llei de Normalització Lingüística i ha explicat que volen censurar els manuals de text escolars per a, segons elll, «depurar de tota ideologia i adaptar-los a la veritat històrica» si governa.

Així s'ha expressat Campos en un acte davant el monument a Ramon Llull del Passeig Sagrera, on s'ha referit a «l'assetjament separatista» a les Balears que denuncia que es promou «mitjançant una estratègia d'enginyeria social regada amb milions d'euros públics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

"[...]Tot el món conegut
volia confegir,
me deien Ramon Llull,
català mallorquí.

[...]

Vaig pastar la llengua amb la meva Art,
vaig fer que la ciència parlàs català.

[...]

Abans, per un càrrec, era condició
de ser català i no d'altra nació.[...]"


(Guillem d’Efak, 1980)

Valoració:3menosmas
Per balearium, fa mes de 4 anys

Algunos fliparan cuando vean 5 diputados en el Parlamento.

Valoració:-2menosmas
Per arg, fa mes de 4 anys

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:5menosmas
Per Seret, fa mes de 4 anys

Se porien haver estoviat el notari... Me'ls crec

Valoració:3menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Haurian d´estar tots en "gauret", (barbecho en castellà),.....habeure si s´els regerera el cap en lloc de la noble terra que trepitgen.

Valoració:5menosmas
Per Pere, fa mes de 4 anys

Quines quatre cares més plenes d'odi!

Valoració:8menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Per "veritat històrica" la que deixarà ell s'haurà de guardar ben guardada doncs quan s'expliqui, si no hi ha constància escrita i filmada, ningú se la creurà. El títol serà segurament "barbaritat històrica" i candidat al cine de terror de Sitges.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente