nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

[VÍDEO] El Govern presenta un Decret d'usos lingüístics i a la mateixa roda de premsa ja l'incompleix

El Consell de Govern del dia 21 de desembre de 2018, el darrer de l'any passat, va aprovar entre d'altres resolucions, el 'Decret sobre l’ús de les llengües oficials en l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears'.

El fet de que un decret tan senzill s'hagi aprovat a finals de la Legislatura i enmig de festes ha estat una de les condicions que ha imposat el PSOE per acceptar-lo.

A la roda de premsa posterior a aquell Consell de Govern per a presentar els acords de la reunió del Govern, hi comparegueren la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, La consellera de Salut, Patricia Gómez i el Conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela.

Costa esmentà els diversos acords del Govern, entre els quals, l'aprovació del decret que té com a finalitat «desplegar l’ordenació legal de l’ús de les llengües oficials a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, completada fins a l’any 2012 pel Decret 100/1990, de 29 de novembre.»

L’objecte d’aquest Decret és regular els usos institucionals i administratius de la llengua catalana i de la castellana en les administracions de les Balears.

El Decret, en el seu article 32, que regula les intervencions públiques diu textualment: «En els actes públics que tenguin lloc a les Illes Balears o a l’àmbit lingüístic català, les autoritats i els empleats públics que hi hagin d’intervenir per raó del càrrec s’han d’expressar normalment en català».

El Govern va tardar en incomplir la seva pròpia norma el temps que va passar fins que el conseller Negueruela prengué la paraula... tampoc aquesta vegada, i van tres anys i mig, va parlar en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Ajuda'ns a acabar amb les discriminacions lingüístiques:
Al web www.proudecatalanofobia.cat, exposem alguns exemples de discriminacions a la justícia durant la darrera dècada. Consulta'ls i ajuda'ns a posar fi a aquesta situació !

Valoració:11menosmas
Per Idò sí., fa mes de 4 anys

Realment fa plorera. Quina falta d'ètica!

Valoració:12menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 4 anys

No si els decrets, són per a què els complim els altres, no ells. Jo vaig sentir alguna vegada parlar en català a Negueruela, però se veu que s'ha refet. Deu ser allò tan socorregut: " Quiero tanto a la lengua catalana , que no quiero destrozarla". I "amb aquest so, l'enterraren."

Valoració:16menosmas
Per Margalida, fa mes de 4 anys

Està fet expressament, el que volen és demostrar a l'opinió pública és que la normalització lingüística no se la prenen seriosament.

Valoració:8menosmas
Per Ha, ha, ha!, fa mes de 4 anys

Ric per no plorar. Si es capaç de treurer se una carrera, i no precisament a la URJC, també ho ha dr ser per parlar en Català, o Mallorquí o com li volgueu.dir a la nostra llengua.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente