algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

MÉS demana a les forces d'esquerra conformar una «candidatura unitària» per a les eleccions europees

Els dirigents de la formació ecosobiranista aspiren a superar els 4 eurodiputats d'esquerra i «frenar l'extrema dreta»

Guillem Balboa i Bel Busquets, líders de més, demanen una coalició d'esquerres per tal de frenar la possible presència de l'extrema dreta en el Parlament Europeu. | MÉS per Mallorca

Guillem Balboa, coportaveu de MÉS per Mallorca, s'ha dirigit aquest dissabte als partits que conformen el grup d'ALE-Verds a l'Eurocambra (Esquerra Republicana, Compromís, Bildu, Bloque Nacionalista Galego, Equo, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca...) per tal que «abordin de bell nou la possibilitat d'un acord electoral de mínims en defensi la democràcia, les llibertats, els drets civils i socials i l'autogovern dels pobles».

En aquest sentit, Balboa ha subratllat que «la situació extraordinària que vivim, caracteritzada per la repressió a les llibertats i l'auge de l'extrema dreta, exigeix que tenguem mirada llarga, generositat i capacitat de diàleg i consensos».

Bel Busquets, per part seva, ha subratllat que aquesta candidatura «podria suposar un revulsiu electoral» i «treure vots» fins i tot en els llocs en els que la coalició «no té una forta implantació electoral, ja que la campanya es polaritzarà entre els repressors i els defensors de la democràcia».

Finalment, Busquets ha destacat que «la suma d'aquests partits hauria aconseguit ser la quarta força a les Illes Balears (25.154 vots) i 4 eurodiputats amb 928.955 vots arreu de l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nicolau Camps Bisch, fa mes de 5 anys

Molt possiblemenf sería una gran idea. Hem de pensar que amb tota seguretat la divisiò dels partits d'esquerra hagi tingut molt a veure amb la relativament escassa representeciò a gairabè totes les institucions. Sempre he pensat que l'apariciò de petites organitzacions de l'esquerra espanyola a no ha ajudat a reforçar la representaciò que aquesta esquerra es mareix.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente