El Consell per la República s'ha presentat en societat amb un acte al Palau de la Generalitat. Presidit des de Waterloo per Carles Puigdemont i amb un paper destacat de l'exconseller Toni Comín, aquest organisme es posa en marxa per internacionalitzar el procés català.
Es tracta d'un organisme que no serà finançat amb doblers públics, però que treballarà amb les institucions públiques i la societat civil catalana.
El Consell és un dels pilars de la legislatura i serà pilotat per Puigdemont i Comín.
En una intervenció per videoconferència, tots dos han dit que faran camí per fer efectiva la República i, per això, crearan un registre de ciutadans que vulguin participar directament en les decisions a prendre.
Com funciona el registre del Consell per la República
Més de 500 persones ja estan inscrites al registre, que permetrà escollir els 100 membres de l'Assemblea de Representants del Consell per la República, segons s'explica a la pàgina web.
Aquest centenar de membres sortiran, a parts iguals, de la societat civil, càrrecs electes locals, electes legislatius i residents a l'estranger. Podran votar els majors de 16 anys inscrits al registre.
Aquesta assemblea escollirà el Consell per la República definitiu, després d'unes eleccions.
Fer república i defensar el mandat de l'1-O
El cap de files de Junts per Catalunya i impulsor de la Crida ha definit el Consell com un «espai de participació i de coordinació» que permeti arribar allà on les institucions catalanes no ho puguin fer.
Carles Puigdemont ha assegurat que el Consell podrà «fer república» però sense estar sotmès als «abusos de l'Estat».
Algú va dir " Imaginació al poder". Doncs vet aqui que els politics espanyols ja estan quedant amb el cul enlaire. I contra aixó no hi poden fer res, i ho saben...
Resulta que les videoconferències no estàn permeses perque no consten a la Constitució. Vès quina mentalitat més tencada i ofuscada, pensar que a l'any 78 del segle passat ja s'havia de preveure la revolució del canvi imformatic. Excuses de mal pagador, vaja.