algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Consell reivindica el llenguatge de signes com una eina d'integració

El darrer acte ha estat la representació d'un espectacle teatral a càrrec de la companyia 'El grito'. | Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca ha tancat aquest diumenge una setmana de reivindicació i visibilització del col·lectiu de persones sordes. Coincidint amb la setmana internacional de les llengües s'ha donat suport a la campanya 'La llengua de signes ens inclou' amb la intenció d'acostar l'univers i els problemes d'aquestes persones a la resta de la població de tot el món.

El darrer acte ha estat la representació d'un espectacle teatralescrit, dirigit i interpretat íntegrament per persones sordes; una representació a càrrec de la companyia teatral 'El grito'.

En aquest sentit, el president de la institució, Miquel Ensenyat, ha destacat que l'impuls a la cultura inclusiva és una passa important que «situa a les persones, sense cap distinció, en el centre de totes les decisions polítiques, fins i tot a l'hora de programar activitats de caràcter cultural». «Amb aquest acte trencam una barrera», ha afegit.

La Comunitat Sorda té la seva pròpia cultura que emana de la seva llengua reconeguda a la llei 27/2007 que reconeix les llengües de signes espanyola i catalana com a llengües de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Au, fa mes de 5 anys

No és llenguatge, és llengua.
No se us n'adonau que el terme llenguatge, en aquest context, suposa una degradació del concepte.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente