cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

MÉS per Menorca demana l'acceleració de la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics

MÉS per Menorca ha fet públiques aquest divendres les propostes de resolució derivades del Debat de Política General de la CAIB que s'ha dut a terme aquesta setmana.

Entre les propostes, hi destaca l'acceleració de la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics. Concretament, el text diu: «El Parlament insta el Govern a aprovar el Decret de creació de l'Oficina de Drets Lingüístics abans d'acabar l'any 2018».

El Parlament va donar via lliure a la creació de l’Oficina de Drets Lingüístics al desembre de 2017, també a proposa de Més per Menorca.

El partit menorquinista havia presentat una esmena al projecte de llei de pressuposts del Govern perquè se n’inclogués l’obertura dins l’any 2018. L’esmena determina una partida de 100.000 euros per a posar en funcionament l’oficina, que restarà sota la supervisió de la Direcció General de Política Lingüística.

El portaveu dels menorquinistes, Nel Martí, va explicar que els objectius de l'Oficina són: «proporcionar empara administrativa a les persones que han estat discriminades per motiu de llengua»; «dur un seguiment dels casos que es produeixen: origen, comprovacions, mediació i solució»; «publicar un informe anual»; «fer pedagogia pública sobre els drets lingüístics»; i «fer propostes de modificació normativa en funció d’aquests informes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.