nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

La regulació d'entrada de vehicles a Formentera estarà en vigor el proper estiu

El Consell de Govern ha aprovat l'avantprojecte de llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de Formentera que regularà l'entrada de vehicles a l'illa i que serà una realitat la temporada que ve.

En roda de premsa, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat a Formentera que es tracta d'una «llei pionera», sent la primera vegada que es legisla en aquest sentit, també a Europa en no existir cap illa d'aquestes dimensions que dugui a terme una regulació d'aquest tipus.

Per la seva banda, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha agraït l'esforç del Govern per aprovar un avantprojecte que iniciarà ara la seva tramitació al Parlament.

Segons Ferrer, es tracta d'un repte proposat fa uns anys, principalment en el marc del Consell d'Entitats de Formentera, on es va detectar i es va fer evident la necessitat de posar solució a l'entrada massiva de vehicles.

Ferrer ha reiterat que en el projecte es marcaran els límits de vehicles que accediran a l'illa durant la temporada i durant la resta de l'any. Així mateix, el president del Consell ha aclarit que hi haurà quotes per a les empreses de lloguer i borses per a residents i per a visitants.

Sense sol·licitud d'Eivissa
D'altra banda, Armengol ha confirmat després del Consell de Govern que per part del Consell d'Eivissa no ha rebut cap sol·licitud per impulsar una regulació similar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.