algo de nubes
  • Màx: 13.35°
  • Mín: 7.77°
13°

El Consell desenvolupa un projecte de catalogació i digitalització de fons històrics de 14 municipis de Mallorca

El vicepresident i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha informat aquest divendres que la institució insular ha desenvolupat un projecte de catalogació i digitalització dels fons històrics de 14 municipis de Mallorca. Segons ha informat el Consell en un comunicat, els municipis que s'han acollit a aquest pla rebran 125.834,90 euros en ajudes que ha iniciat aquest 2018 el departament de Cultura, Patrimoni i Esports.

La documentació històrica de l'Ajuntament de Campanet es troba immersa en un procés de trasllat de la seva actual ubicació, per la qual cosa el Consistori ha aprofitat per posar al dia el seu Arxiu Municipal, una documentació històrica anterior a 1940, a través d'una estratègia que inclou quatre accions: ordenació; descripció, classificació i catalogació; condicionament i protecció; i la digitalització dels fons que custodia.

Aquest projecte té un pressupost de 39.754 euros que provenen del total de fons que ha atorgat el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports destinats als fons d'organització d'arxiu dels diferents ajuntaments de Mallorca. Miralles ha destacat que el Consell és el responsable de la competència d'arxius de l’illa. D'altra banda, ha assenyalat que «els arxius mai han estat objecte de polítiques d'inversió i de manteniment importants pel Consell», però que, ara, des del departament tenen un doble objectiu: «garantir la conservació de la documentació que hi ha en els arxius municipals».

Aquest pla de subvencions, engegat aquest any, acull fons de documentació i arxius dels ajuntaments; i col·legis i fons professionals de Mallorca. En una primera convocatòria, s'han beneficiat Esporles, Valldemossa, Fornalutx, Pollença, Santanyí, Campanet, Sineu, Sóller, Palma, Sencelles, Algaida, Santa Maria del Camí, Puigpunyent i Artà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.