nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

Critiquen que els menorquins hagin de recollir a Palma la targeta per a ser tractats com a residents en el transport

Arxiu Ultima Hora

Més per Menorca considera que no tenen cap justificació les dificultats en la gestió de la targeta que ha de permetre a menorquins, eivissencs i formenterers ser tractats com a residents de Palma quan es mouen per la capital de les illes. Una mesura que també afecta els estudiants de les altres illes que es desplacen a la UIB.

Hores d’ara, la targeta es pot tramitar als respectius consells però encara no està incorporada dins l’Empresa Municipal de Transport (EMT) -la qual cosa retarda els tràmits- i a més, la targeta s’ha d’anar a recollir a les oficines de Palma.

Segons el diputat Nel Martí això és un «insult» i demostra «molt poca sensibilitat i coneixement de la realitat pluriinsular». «No es fan els esforços necessaris perquè la posada en marxa de la targeta sigui una realitat», ha afegit.

Més per Menorca ha fet feina des de principis de legislatura en aquesta qüestió. En aquest sentit, la mesura ara en vigor la va impulsar el partit menorquinista amb la modificació de la Llei de Capitalitat i també es va introduir als ‘Acords per Menorca’ (pacte entre els sobiranistes i el Govern Armengol).

Més per Menorca demana al Govern i a l’Ajuntament de Palma que resolguin totes aquestes dificultats –que no responen a l’estructuració de les illes de forma federal, sinó a una visió centralista inacceptable– i recorda que, a dia d’avui, hi ha molts sistemes perquè els ciutadans puguin tenir la targeta immediatament o, en el pitjor dels casos, que es pugui recollir al consell, ajuntaments o enviar-la a l’habitatge particular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 5 anys

Molt bona s'observació de s'estructuració federal com a exemple de com s'han d'articular ses Balears. Es tracta de no reproduir s'esquema centralista espanyol per no haver de ser una simple i provinciana regió espanyola, que Palma no siga un centre repetidor de Madrid

Valoració:0menosmas
Per inde, fa mes de 5 anys

Gonçal, si et penses que els menorquins venim a fer turisme quan anam a Son Espases és que no has entès res. RES.

Valoració:1menosmas
Per Gonçal, fa mes de 5 anys

Em sembla bé que la targeta ciutadana de Palma estigui a l'abast de tots els pobles de les illes, però també s'haurien d'anivellar els imposts de tots els municipis perquè fossin proporcionalment els mateixos (contribució, impost de vehicles, residus...), per tenir accés, de manera justa i equitativa, a tots els serveis públics de totes les illes, especialment a Palma.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente