algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Esquerra Unida denuncia que les escoletes municipals de Palma són les mateixes que al 2000

Un any més, el període de sol·licitud de places a la xarxa municipal d'Escoles d'Infants de Palma es tancarà amb una llista d'espera similar a la dels anys anteriors, de 480 infants sense plaça segons declaracions de la Regidora d'Educació de la setmana passada.

Des d'Esquerra Unida Illes Balears han explicat que era «previsible perquè aquesta situació, conseqüència d'una oferta de places totalment insuficient per la població infantil de la ciutat, es manté any rere any, com des d'Esquerra Unida hem denunciat repetidament, sense que des de l'Ajuntament de Palma se li hagi donat prioritat a l'ampliació de la xarxa d'escoletes municipals per anar pal·liant aquesta insuficiència que no permet respondre a la demanda de les famílies que ho sol·liciten».

També han apuntat que no entenen que sigui ara que s'anunciï la creació d'una nova escoleta de 104 places, «les obres de la qual pareix que no començaran fins a l'any que ve i que, per tant, no estarà en funcionament el pròxim curs quan es repetirà la situació que denunciem. Com tampoc entenem que a un any de finalitzar el mandat de l'actual consistori encara no s'hagi recuperat la gestió pública de cap de les vuit escoletes de gestió externalitzada».

Des d'Esquerra Unida reivindiquen que la sortida de la crisi «no es limiti a la recuperació de la macroeconomia i de l'ocupació. Ens mereixem que la recuperació econòmica vagi acompanyada d'unes polítiques públiques que reverteixin la dinàmica que han patit tots els serveis públics de privatitzacions i precarietat constant tant pels treballadors com per la qualitat dels serveis que s'ofereix a la ciutadania».

Davant aquesta situació, Esquerra Unida ha explicat que dóna suport a la comunitat educativa en la seva demanda d'una educació pública i de qualitat com eina fonamental per construir una societat democràtica, cohesionada i justa. I en concret donen suport a la reivindicació de l'Assemblea 0-3 d'un pla de creació de places d'educació infantil i d'una política activa d'atenció a la infància que respongui a la demanda de les famílies i dels ensenyants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.