nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

Nel Martí: «L’Estat vol aplicar el 155 també a la llengua catalana»

El diputat i coordinador de Més per Menorca, Nel Martí, ha assegurat aquest dimarts que l’Estat «vol aplicar el 155 també a la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears». Martí ha recordat que el Ministeri d'Economia espanyol ja va emetre, ara fa un any, un informe contrari a la modificació de la Llei de Comerç de les Illes Balears. En el document, s’apel·lava a la Constitució per obligar els legisladors a redactar un article que no permetés el català en solitari als comerços però sí el castellà «per ser la llengua que tots els espanyols tenen el deure de conèixer i el dret a usar» i on es recordava que no existeix «un deure constitucional de coneixement d'alguna llengua cooficial».

Més per Menorca exigeix al Govern espanyol que no instrumentalitzi l'Advocacia de l'Estat, aprofitant el conflicte de Catalunya, per anar contra una llengua cooficial, objecte d'especial protecció segons la Constitució i l'Estatut d'Autonomia. A la vegada, demana que no es creï «un conflicte allà on no existeix», ja que durant més de 20 anys s’han atorgat les subvencions que han comptat amb una resposta social totalment positiva.

Per a Martí, aquesta ofensiva, que ara també es dirigeix contra l’Ajuntament de Pollença, «no serà cap impediment per a seguir fent feina per aplicar la Llei de Normalització Lingüística», aprovada durant el Govern del PP, i per unanimitat, l’any 1986.

En aquest sentit, Més per Menorca mostra el seu suport absolut a l’Ajuntament de Pollença i insta els consistoris de les Illes a continuar promovent l’ús de la llengua catalana en els comerços.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya Insular, fa mes de 4 anys

Diguem-ho clarament i sense embuts d'una vegada. El castellà/espanyol és una llengua estrangera a la nostra nació com ho és Castella, la nació que ens va envair fa més de 300 anys...Si no som castellans/espanyols tampoc la llengua castellana no ha de ser acceptada com a nostra. Via fora! Nosaltres ja tenim prou feina amb la nostra...

Valoració:2menosmas
Per Idò sí., fa mes de 4 anys

Si no reaccionam de forma significativa, aviat prohibiran que la nostra llengua es parli als carrers i a places i a institucions culturals. Molts volen fer tornar el franquisme i de cada dia que passa prenen més coratge. Si no els aturam aviat, en poc temps podrem dir adéu a la democràcia.

Valoració:6menosmas
Per No baixarem el cap, fa mes de 4 anys

L'estat espanyol ataca a les Balears, sense cap motiu.
Aleshores, ens haurem de defensar, perque ells no ténen cap dret, d'obligar-nos a que deixem de parlar i escriure la nostra llengua materna.
Si ara baixam el cap, ens humil.liaran més vegades i cada pic sera pitjor.

Valoració:9menosmas
Per la nostra dignitat no cap dins les presssons, fa mes de 4 anys

Li donc permís perque el m'apliquin a mí, peró envoltant l'ull çec, així cada cop que vagi a parlar amb en Felip.......

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente