algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

L’ONU dóna 2 mesos a l’Estat espanyol per admetre, o no, la demanda de Puigdemont

El govern espanyol ha rebut una comunicació del Comitè de Drets Humans de l'ONU en la qual l’informa de la demanda que ha presentat Carles Puigdemont contra l’Estat espanyol per entendre que s'han «vulnerat» els seus drets polítics. L'ONU dóna, per tant, dos mesos a l'executiu de Mariano Rajoy per respondre abans de decidir si admet a tràmit o no la denúncia.

Puigdemont va presentar un recurs davant aquest Comitè el passat 2 de març contra el que considera la «vulneració» dels seus drets polítics per part de l’Estat espanyol. Aquest organisme ha donat aquest dilluns un nombre de registre a la comunicació de Puigdemont, mentre aquest compareixia davant les autoritats alemanyes després de ser detingut diumenge quan tornava des de Finlàndia, per carretera, cap a Bèlgica. El mateix dilluns, el Comitè de l'ONU va emetre una comunicació en la qual exposa que, conforme a la regla 97 del seu funcionament, havia enviat a l’Estat espanyol una còpia de l'escrit de Puigdemont perquè «faci arribar en el termini de 6 mesos qualsevol informació o observació respecte a la qüestió d'admissibilitat o al mèrit de la comunicació».

No obstant això, en la comunicació rebuda pel Govern de Mariano Rajoy, la Comissió de Drets Humans de l'ONU estableix un termini de dos mesos, fins al 28 de maig, perquè l'Executiu aporti les informacions que consideri oportunes sobre aquest tema en relació amb l'admissibilitat a tràmit de l’assumpte.

En la citada sol·licitud d'informació s'explica que aquesta «no implica que s'hagi arribat a una decisió ni respecte de l'admissibilitat ni del fons de la comunicació». Les mateixes fonts deixen clar que aquest Comitè no és com el Tribunal Europeu de Drets Humans i les seves decisions «no obliguen» als Estats ni poden afectar a resolucions judicials fermes.

La resolució del Comitè

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Feran el mateix que han fet amb la informe d'investigació que li va demanar sobre l'1-O el Consell Europeu.
Ho escriuré en castellá perque els nostres amigs que fan de voltors per aquí ho entenguin ; "España i su Gobierno son lo mas parecido a una granja de AVESTRUCES.
PD. el cap sota l'ale.Salut i República.

Valoració:0menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 6 anys

Contra les lleis injustes dels estats opressors: dret internacional!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente