algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Parlament aprovarà aquest dimarts la Llei de Memòria Democràtica

El Parlament votarà aquest dimarts, en un ple que està previst per a les 09.00 hores, la Proposició de Llei de Memòria Democràtica de les Balears, que previsiblement serà aprovada amb la majoria de la Cambra.

Així ho varen avançar dimecres els portaveus de MÉS, Podem i PSIB després de la Junta de Portaveus. El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, va destacar especialment que la llei incorpora un règim sancionador i va assegurar que permetrà «un retorn a la veritat i la normalitat democràtica». «És molt necessari que les lleis no quedin en un calaix, lleis que no han de ser només simbòliques, sinó que han de representar un avanç democràtic», va assenyalar Jarabo.

Des del PSIB, el portaveu parlamentari, Andreu Alcover, va manifestar que l'aprovació d'aquesta llei suposa «un compliment més dels acords de governabilitat i tancarà un cercle normatiu sobre aquesta temàtica iniciat amb la llei de persones desaparegudes». En aquest sentit, Andreu Alcover va agrair la tasca de la diputada socialista Silvia Cano, coordinadora de la ponència d'aquesta llei

Per part de MÉS, el portaveu David Abril ha destacat el «nivell de consens molt alt» en l'elaboració d'aquesta llei, amb «sentit comú que s'hauria de traslladar al Congrés dels Diputats», en referència al rebuig a la reforma de la Llei d'Amnistia de 1977 proposada per Units Podem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.