algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Les Balears signen una Declaració Institucional per la Memòria Històrica, amb altres 12 territoris

El Govern participa entre aquest dijous i divendres amb altres 12 territoris de l'Estat espanyol a primera trobada de la Xarxa Interautonòmica de Memòria Històrica, a Pamplona, on la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha signat el compromís compartit entre totes d’una Declaració Institucional de condemna del cop militar del 1936 i la dictadura franquista. La Declaració mostra el compromís de les Comunitats Autònomes signants amb la cultura de la pau, el respecte i la tolerància, i reitera el compromís amb la memòria i els drets humans.

El Govern participa a la trobada a través de la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, qui ha signat la Declaració i qui durant la trobada ha exposat les principals línies d’actuació en polítiques públiques de memòria democràtica en la Comunitat Autònoma. Tur, a més, hi ha destacat que les Illes Balears són la primera comunitat autònoma que ha acordat presentar denúncia a Fiscalia per crims contra la humanitat, a instància de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Una denúncia que s'ampliaria per afegir, en el cas que surtin positius, els resultats de les proves d'ADN de l'exhumació de la fossa de Sant Ferran (Formentera) que actualment s'estan analitzant.

La consellera hi assisteix juntament amb representants dels governs d'Astúries, Aragó, Andalusia, Castella i Lleó, Catalunya, País Valencià, País Basc, Extremadura, Cantàbria, Canàries, la Rioja i Galícia.

La trobada està organitzada per l'executiu foral del Govern de Navarra i és un espai de trobada per posar en comú bones pràctiques i avançar en la coordinació de les polítiques públiques de memòria històrica i democràtica impulsades per les diferents comunitats autònomes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.