algo de nubes
  • Màx: 20.05°
  • Mín: 12.82°
20°

Puigdemont compara el discurs de l’1O de Felip VI amb el del 23F de Joan Carles

En una entrevista a ‘The Guardian’, Carles Puigdemont ha opinat, entre d’altres coses, del discurs de Felip VI després dels fets de l’1-O i ho compara amb el que va fer el seu pare Juan Carles després del 23F. En aquest context, Puigdemont ha anunciat que «una República no necessita rei».

Les declaracions de Carles Puigdemont

«El seu pare es va posar un uniforme militar i va fer un discurs civil, mentre que ell es va vestir de civil i va fer un discurs militar». Al seu judici, Felip VI ha actuat «fora de la Constitució espanyola i del seu paper d'àrbitre», i s'ha alineat amb el Govern espanyol contra l'independentisme. «Va excloure  milions de catalans que van votar per la independència» en el referèndum de l'1 d'octubre, critica, i assenyala que s'ha convertit en un cap d'Estat que només representa  una part de la societat. Per això, «la monarquia ha perdut Catalunya i la seva visita la setmana passada, al Mobile World Congress, no va ser plàcida, va ser un error».
També ha explicat que l'estructura republicana que s'articularà a Bèlgica i que ell presidirà serà «com un Govern a l'exili, un espai lliure sense amenaces ni temors».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Molt pitjor,, fa mes de 6 anys

Almanco el 23-F només va ser una posada en escena, però no pegaren a cap ciutadà.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente