cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

Les Balears prohibiran l'accés de vehicles dièsel a partir de 2025

Les Balears prohibiran l'accés de vehicles dièsel a partir de 2025 i el de la resta de vehicles tèrmics des 2035, amb l'objectiu d'aconseguir que el 100 per cent dels vehicles que circulin en les Illes siguin elèctrics per al 2050.

Es tracta d'una de les mesures incloses en l'esborrany de l'avantprojecte de la Llei de lluita contra el Canvi Climàtic, que han presentat aquest dijous la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, després el Consell Assessor d'Energia.

Aquesta prohibició afectarà no només a les noves matriculacions sinó també als visitants que es desplacin amb el seu vehicle fins a les Illes en transport marítim.

Igualment, la Llei obligarà les empreses de lloguer a incorporar progressivament vehicles elèctrics a la seva flota des 2020, fins a arribar al 100 per cent en 2050.

El director general d'Energia, Joan Groizard, ha explicat que en els darrers anys les Balears s'han convertit en el primer territori de l'Estat en punts de recàrrega. A més, ha recordat el projecte de deu milions d'euros de l'impost de turisme sostenible destinats a la instal·lació de punts de recàrrega a cinc anys vista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Una altra mallorquinada.
Las normas han de esser claras, aquesta ès massa permissiva i dilatant, no serà efectiva.

Bastaria aplicar la llei a partir del dia 1 de juny on tots els vehicles nous per a transport de personas han de esser electrics, silenciosos fins a 32dB, velocitat superior a 5 km/hora i inferior a 25 km/hora.

Valoració:-2menosmas
Per pere pistoles, fa mes de 6 anys

Molt bé, ja era hora que algú se posas les piles amb aquest problema. Aposta per el transport públic, també des de Madrid, que falta ens fa.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente