algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Grup Socialista demana al Congrés que ampliï al 75 % la subvenció del transport interinsular

141185

El Grup Parlamentari Socialista al Congrés ha registrat una Proposició no de Llei que insta el Govern espanyol a augmentar la subvenció per a residents del transport aeri i marítim interinsular, de manera que arribi al 75 % del preu del bitllet.

Amb això, els socialistes volen destacar que «el transport és fonamental per a connectar la península amb els arxipèlags balear i canari, i amb les ciutats de Ceuta i Melilla», i per augmentar la seva competitivitat. Raó per la qual aquesta PNL aposta per «una connectivitat aèria i marítima fluïda d’aquests territoris amb la península en pro de la seva integració».

Així mateix, aquesta iniciativa pretén donar resposta a les reivindicacions conjuntes dels consellers responsables de les polítiques de transport dels governs dels arxipèlags i les ciutats autònomes, després de la seva reunió el passat mes de novembre. L’objectiu d’aquesta PNL és exigir a l’executiu mesures per «igualar mobilitat i connectivitat de la ciutadania i empreses d’aquests territoris amb la ciutadania i el teixit productiu de la resta de l’Estat».

La Proposició no de Llei, signada pels diputats dels territoris afectat, Sofía Hernanz, Pere Joan Pons, Sebastián Franquis, Tamara Raya i Mar Rominguera, exigeix també l’aplicació de les bases sobre les bonificacions existents al transport aeri i marítim amb la península al trajecte en connexió amb altres tipus de transports (tren, carretera, etc.), fins a arribar a la destinació final amb un màxim de 12 hores entre transbords.

A més, per aquelles illes on no hi ha aeroport o heliport de trànsit regular de passatgers i, per tant, els residents no poden gaudir directament del descompte aeri per a desplaçaments entre illes, es demana que s’apliqui una subvenció del 89 % del transport marítim substitutiu.

Amb aquesta iniciativa també es demana al Govern espanyol augmentar la participació de les institucions dels territoris insulars i de Melilla en la gestió dels aeroports, així com la implantació de la subvenció del 100 % de les taxes aeroportuàries als residents per als trajectes amb origen o destinació a aquests territoris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.