nubes dispersas
  • Màx: 12.89°
  • Mín: 7.47°
12°

El PSIB de Mallorca reitera «l'aposta pel federalisme»

Bonet, Oliver Araújo, Garrido, Pons i Antich durant la trobada de l'Escola de Tardor. | PSIB

Com ja és tradició per aquestes dates, la Federació del PSIB de Mallorca ha organitzat l'edició XXI de l'Escola de Tardor que ha inaugurat la secretària general, Mercedes Garrido, i que, en la primera jornada de divendres ha servit per «reafirmar l'aposta pel federalisme» durant el debat sobre 'El model territorial espanyol: de 1978 a la reforma federal'.

Garrido, durant la seva intervenció, ha destacat que els militants del partit «som els únics que hem fet una proposta per solucionar el conflicte territorial amb una reforma de la Constitució Espanyola que avanci que cap a un estat federal que garanteixi la convivència entre tots els territoris i tots ens sentim còmodes».

La secretària general ha defensat la «coherència» que suposa aquesta «aposta federal» amb el paper que han jugat els socialistes illencs dins el partit per «confeccionar aquesta proposta, contribuint activament a declaracions sobre el tema com la declaració de Granada».

El debat sobre aquesta qüestió l'ha moderat Cosme Bonet, president de la Federació del PSIB de Mallorca, i han participat Joan Oliver Araújo, Catedràtic de Dret Constitucional, Francesc Antich, senador autonòmic, i Pere Joan Pons, diputat per les Balears al Congrés.

Reforma federal?

Els tres ponents han analitzat la situació actual i han defensat aquesta reforma federal perquè «és una bona proposta que ha de fer funcionar bé el sistema territorial, el que és molt important per Catalunya, però sobretot per Balears, perquè tenim qüestions cabdals com la insularitat o el finançament que hem d'abordar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Anau a contar-li aquesta história (cuento) al sr. Alfonsito Guerra que brama com un ase, la vostra "coherència" com deim en bon mallorquí -fa caguera- com n'Iceta ballaruga, PSOE ¿qui és d'esquerras, vos pot creure? canviau les sigles,P/edro S/anchez O/s E/ngaña, molt bona aquesta G.Rufian.
Salut i república,sempra d'esquerras amb coherència.

Valoració:2menosmas
Per Cosme, fa mes de 6 anys

L'exfalangista Oliver Araujo al costat de monàrquics neoliberals espanyolistes. Patètics!

Valoració:3menosmas
Per t, fa mes de 6 anys

155,155,155,155,155,progressistes??????????????????

Valoració:5menosmas
Per Els ous en terra..., fa mes de 6 anys

Quins il·lusos...
De què van?
Si ningú ja no hi creu... sobretot després de veure el que són capaços de fer: RES EN ABSOLUT!

Valoració:8menosmas
Per Ha és tard, fa mes de 6 anys

Han tingut tst de temps per transformar Espanya en un estat federal, quan ho demanavem mai era un bon moment, que ara ja no ho volem.
Volem partir d'Espanya i constituïr amb Catalunya i el País Valencià, una confederació d'estats.

Valoració:7menosmas
Per t, fa mes de 6 anys

parole,parole,parole.POSTISSOS.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente