nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.8°

El Consell de Capitalitat aprova una inversió per a Palma de 12 milions d’euros per a 2018

El Consell de Capitalitat s’ha reunit aquest dijous per aprovar els acords de Capitalitat. Així, el Govern i el Consell de Mallorca faran una aportació de 12 milions d'euros perquè l’Ajuntament en disposi per a inversions al municipi. En total, la inversió permetrà dur a terme 21 actuacions a Palma. El Govern invertirà 6,5 milions d’euros i el Consell, 5,5 milions més, 2,5 per a inversió directa i altres 3 per a la millora d’accessos i vials a Palma.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha agraït «la implicació del Govern i del Consell i l’esforç que estan fent». «Durant l’anterior mandat no es va destinar ni un euro a Capitalitat, des que governam l’aportació ha estat cada any major», segons el batle. Noguera ha destacat que els 12 milions de Capitalitat permetran «iniciar la transformació urbana que viurà Palma el 2018». La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha afirmat que amb l’increment d’un milió d’euros per part del Govern «volem posar cada cop més recursos per dur a terme inversions necessàries a Palma, sobretot ara que l’època de les retallades ja ha acabat», ha afirmat Cladera. El conseller insular d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha recordar que el Consell «mai havia fet cap aportació econòmica per a Capitalitat». «Amb aquesta ajuda contribuïm al canvi de model de Palma».

Resum inversions

Les inversions permetran millorar les instal·lacions públiques amb l’objectiu d’oferir uns millors serveis a la ciutadania.

  • A més, també s’iniciarà un projecte per acabar amb la degradació d’un dels punts negres de la ciutat, l’antiga presó de Palma, que es convertirà en el futur Centre d’Art i Creació Palma (CAC Palma).
  • Una altra de les inversions que es duran a terme és la compra de pisos per a l’ampliació de l’equipament del SAM per a víctimes de violència de gènere.
  • També s’aposta per la construcció d’una nova escoleta, per la renovació de la flota de l’EMT i per les línies de subvencions per a la rehabilitació d’edificis de barris vulnerables.

Pel que fa a actuacions a barris, es preveuen tres accions: una a la plaça de Sant Jordi i una altra a la plaça i el passeig de Son Sardina. Es millorarà la xarxa de casals de barri i es comprarà maquinària elèctrica per a la neteja per a EMAYA. A més, s’invertirà en la rehabilitació de Son Hugo, en la construcció d’un camp municipal a Verge de Lluc i en l’enderrocament del Bloc VIII del Camp Redó.

Projectes

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.