algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

GOB sobre el 23S: «No és una manifestació contra MÉS. És una manifestació contra el model turístic»

La portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha estat una de les convidades aquest dijous 21 de setembre a La Vila del Pingüí, el matinal d’Ona Mediterrània. Durant l’entrevista Margalida Ramis ha parlat de diferents temes. Entre aquests, Ramis ha parlat de la xerrada amb Lolita Chávez, lluitadora incansable dels drets de les dones indígenes de Guatemala. A més, i molt especialment, s’han posat damunt la taula les intencions de la manifestació d’aquest proper dissabte 23 de setembre contra l’actual model turístic de les Balears.

La primera pregunta a la portaveu ha estat quina valoració de l’estiu feia. Ramis no ha dubtat de la resposta «ha estat un estiu intens i especialment dur».

Valoració del paper dels partits polítics

El problema actual és que s’han trobat amb una societat que «s’ha qüestionat el que mai no s’han qüestionat en aquesta Comunitat Autònoma abans» afirma.

«Darrere aquesta assemblea del 23S, que convoca aquesta manifestació, hi ha molts col·lectius» i, segons assegura Ramis, «no l’hem impulsada des del GOB i Terraferida, tal i com s’ha volgut fer creure». Explica també que des dels mitjans de comunicació «s’ha volgut plantejar un enfrontament de l’esquerra social i l’esquerra política. Va molt més enllà que tot això». El que es denuncia és «el model» i explica Ramis que per activa i per passiva han deixat clar que «no és una manifestació contra la política turística de Més. És una manifestació contra el model i la responsabilitat va molt més enllà de les polítiques turístiques». Tot i això, i referint-se al govern actual balear, «és cert que ara hi ha unes persones que se suposa que tenen una sensibilitat major per abordar-ho i ara tenen les eines». «Si durant aquests dos anys no ho han fet ara la societat els demana que aprofitin els dos que els queden» conclou.

A la legislació passada també es lluità contra el model turístic

«La passada legislatura va ser difícil i la mobilització al carrer estava focalitzada a temes d’educació». Així i tot, diferents grups ecologistes, el GOB per exemple, treballaren «per denunciar les conseqüències de la regulació legislativa que es feia en el parlament». A més, durant aquesta legislatura passada, es va presentar un escrit al partit del pacte perquè quan arribés el seu govern poguessin actuar en rapidesa, «el decret llei de suspensió va sortir un any després amb moltes rebaixes. No eren derogacions, eren suspensions» recorda Margalida Ramis.

La manifestació de dissabte 23S

Què pensarem si dissabte ens trobam amb representants del PSIB-PSOE a la manifestació? Doncs, «falta de coherència i, en alguns casos, hipocresia». «Com a partit no gosaran a fer-ho». El PSIB-PSOE «no té cap intenció de canviar de model» si escau «té intenció de canviar el discurs». En canvi, Margalida Ramis considera que «Més probablement té aquesta intenció però no se senten prou forts dins el govern com per pitjar per dur unes mesures que vagin molt més enllà que aquests simples gestos».

Per escoltar l'entrevista sencera:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere de sa cuera, fa mes de 6 anys

El Gob, serà de nou, la tomba del pacte.

Valoració:0menosmas
Per Jo no hi aniré, fa mes de 6 anys

Començau a portar-vos com a CARCA.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente