algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Cort recorrerà la sentència del contenciós presentat per la Fundación Toro de Lidia

135835

L'Ajuntament de Palma ha decidit presentar recurs d'apel·lació contra l'anul·lació d'un dels punts de la declaració de Palma municipi lliure de maltractament animal i antitaurí. La decisió s’ha pres un cop informat el consistori de la sentència del jutjat contenciós administratiu en relació al contenciós presentat per la Fundación Toro de Lidia.

El 30 de juliol de 2015, en el primer ple ordinari d’aquest mandat municipal, l'Ajuntament de Palma va aprovar la declaració de Palma com a municipi lliure de maltractament animal i antitaurí, manifestant la seva voluntat que no se celebressin corridas de toros ni altres espectacles on es produís la mort o l'estrès dels animals. Així mateix se sol·licitava al Parlament de les Illes Balears la modificació de la Llei de Protecció Animal per prohibir la tauromàquia i qualsevol espectacle que produís patiment a un animal. Així mateix, s’instava el Govern de l'Estat espanyol a abolir les ajudes públiques a la tauromàquia, eliminar la declaració de Bé d'Interès cultural o Bé d'Interès Turístic a tots els espectacles on es maltractessin animals.

El març de 2016, la Fundación Toro de Lidia interposà recurs contenciós-administratius a aquesta declaració. El 7 de juliol passat es va conèixer la sentència del jutjat de Palma. Aquesta resolució estima parcialment el recurs interposat a la declaració, anul·lant únicament el punt tercer de l'acord municipal, per considerar-lo contrari a l'Ordenament Jurídic. En aquest punt, l'Ajuntament de Palma manifesta la seva voluntat que no se celebrin corridas de toros ni altres espectacles on es produeixi la mort o s'infligeixi estrès a un animal a les places de toros de Palma o altres punts de les Illes Balears, així com abstenir-se d'enaltir o valorar els espectacles taurins a través de premis o reconeixements públics.

Malgrat aquesta sentència, l'Ajuntament es reafirma en la seva voluntat de declarar Palma com a municipi antitaurí i lliure de maltractament animal. Per aquest motiu presentarà recurs d'apel·lació al jutjat contenciós-administratiu de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa mes de 6 anys

Quina imatge més cruel i trista, la de la foto.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente