algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Armengol i Sànchez reafirmen que són «l’esquerra de futur»

Armengol i Sànchez han reafirmat que són «l’esquerra de futur» .

PSIB

La recent proclamada secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i el secretari general del PSOE, Pedro Sànchez, han intervengut a la cloenda del 13è Congrés del PSIB-PSOE on han reafirmat que els socialistes «som l’esquerra de futur», com diu el lema de la cita congressual, i s’han marcat l’objectiu de «seguir liderant la història de canvi a Balears a partir del 2019».

Francina Armengol ha explicat que «la nostra terra necessita que aquesta legislatura no formi part de l’alternança política», pel que ha convidat a la militància «a seguir somiant junts el nostre futur, a servir fidelment el poble que tant estimam» i els ha demanat que «assumiu des de ja mateix que depèn sobretot de noltros tornar a governar a Balears en el 2019».

Armengol ha reivindicat la feina feta a les institucions perquè «hem canviat molt les coses, estam millor que fa dos anys, però encara no és suficient», pel que ha encoratjat a seguir en aquesta direcció posant en valor el paper dels socialistes per «aquesta capacitat nostra de ser eixos centrals dels acords, ens atorga una gran responsabilitat: depèn molt del PSIB que el canvi d'aquesta legislatura es pugui aprofundir i ampliar».

Pel que fa al seu projecte, Armengol ha detallat que la seva gran prioritat serà «tenir un partit al servei de tothom, un partit fort», un objectiu que es divideix en «quatre eixos: una agenda social i per als joves; una agenda del benestar; una agenda de model de país integrat a Espanya amb una veu reivindicativa i forta; i una agenda sostenible». 

«Comptaràs amb mi»

Pedro Sànchez ha començat la seva intervenció recolzant la feina dels socialistes de les Illes Balears i dirigint-se a Armengol per dir-li que «comptaràs amb mi i amb tot el PSOE per tal que en dos anys revalidis la majoria de progrés que necessiten les Illes Balears».

El secretari general del PSOE s’ha compromès davant tota la militància a «lluitar per un finançament just per a les illes» i ha criticat a Rajoy per deixar a les illes «a la deriva», mentre el que necessita Balears és un Govern sensible amb la insularitat, el que necessiten les illes és un govern d’esquerres aquí i un a Madrid».

Sànchez ha posat polítiques impulsades pels governs del canvi a les illes en aquests dos anys com la «lluita contra la precarietat laboral, la renda social, l’augment de beques menjador o el retorn de l’assistència sanitària universal», per tot seguit assegurar que «no és suficient, necessitam un Govern central que també tengui aquesta sensisbilitat».

En aquest sentit, Sànchez ha fet una crida «a tota la gent oblidada pel Govern del PP, la gent del carrer», assegurant «no ha estat la crisi qui els ha empobrit, han estat les polítiques injustes del PP», pel que ha insisitit en que «hi ha alternativa al PP».

Per això, Pedro Sànchez ha proposat «unir a l’esquerra de govern, l’esquerra valent que il·lusioni a la gent progressista» i fer-ho «construint una gran aliança social entre tots els que defensam una Espanya més justa» perquè «la unió de l’esquerra és la derrota segura de la dreta».

El líder del PSOE ha reivindicat que «som l’esquerra de futur, l’esquerra responsable que es deu als que pateixen, als que ens necessiten, amb un projecte de majories que recull els anhels de moltíssima gent», per això, i a pesar de que «será un camino difícil», «estic segur de que guanyarem al 2019».

Nous òrgans de direcció

Els delegats i delegades del 13 Congrés del PSIB-PSOE han aprovat amb un el 85,11% de vots a favor la nova Comissió Executiva de la formació, que seguirà liderant la secretària general, Francina Armengol. La composició de la nova direcció comptarà amb 13 secretaries d'àrea i 17 vocalies, a més dels membres nats.

La nova presidenta del partit serà Bel Oliver, mentre que la secretaria d'Organització serà dirigida per Silvana González.

Iago Negueruela continuarà al capdavant de la secretaria d'Ocupació i serà, a més a més, el portaveu del partit, mentre que Catalina Cladera segueix dins l'Executiva però com a secretària d'Economia, de la mateixa manera que Vicenç Thomàs, que liderarà la secretaria d'Acció Electoral.

Altres socialistes que repeteixen respecte l'anterior Executiva però amb noves responsabilitats són Rafa Ruiz com a secretari de Política Municipal i Francesc Miralles com a secretari de Cultura.

Com a noves incorporacions, entra la menorquina Maria José Camps com a nova secretària de Política Autonòmica, Sílvia Cano com a secretària d'Igualtat i Memòria Democràtica, Antonio Pareja com a secretari de Salut, Jaume Tortella com a secretari d'Educació i Joan Ferrer com a secretari de Sostenibilitat i Bea Gamundí com a secretària de Serveis Socials.

A més a més, també formaran part de la nova Comissió Executiva del PSIB-PSOE com a vocals Alfonso Rodríguez, Pilar Carbonero, Simon Planells, Cati Calafat, Hèctor Pons, Ana Juan, Josep Lluís Colom, Elena Carrillo, Vicent Torres Ferrer, Queta Camps, Antoni Bordoy, Maria José Guisado, Andreu Bosch, Pilar Ribas, Gabriel de Hevia, Cristina Alonso i Pau Morey.

També formen part de la direcció regional com a membres nats els secretaris generals insulars, el de Joventuts Socialistes de les Illes Balears, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, el cap de llista al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, i els presidents de la Comissió d'Ètica i Garanties i del Consell Polític.

Consell polític

D'altra banda, el Consell Polític, màxim òrgan de direcció entre congressos, ha rebut el suport del 88,15% dels delegats i delegades. Estarà format per Pilar Costa, José Hila, Rosario Sánchez, Marc Pons, Núria Hinojosa, Virgili Moreno, Patricia Gómez, Alejandro Teixías, Noemí Camps, Antonio Sanz, Irene Triay, Llorenç Manila, Marta Díaz, Marco Guerrero, Eva Serra, Joaquín Chinchilla, Iliana Capllonch, Gori Estarellas, Carmen Orte i Cosme Bonet.

La Comissió d'Ètica i Garanties estarà formada per Rafel Oliver, Núria Collado, Josep Maria Costa, Cristina Rita, Carmen Tarrafeta, Juan Encinas i Custo Cuenca. Ha estat aprovada amb el 91,34% dels suports.

Finalment, els dos membres elegits per representar al PSIB-PSOE al Comitè Federal, i que es sumaran als ja elegits pel 39 Congrés Federal del PSOE, seran Sílvia Cano i Xisco Antich. Han tengut el 87,3% de vots a favor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 5 anys

L'esquerra monàrquica, espanyolista i neoliberal, quina manera d'embullar! La d'Iceta, la d'en Patxi governant amb el PP! Però si no fa ni una setmana que varen impedir que es pogués investigar les clavegueres de l'Estat. QUINA BARRA!

Valoració:3menosmas
Per Aturmeda, fa mes de 5 anys

Idò no tenim futur!!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente