algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Govern espanyol, molest per la «bandera nacional» a mig pal a Cort i al Consell

La Delegació del Govern espanyol enviarà al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma requeriments en constatar que les dues institucions han procedit a arriar les banderes que es troben en els seus respectius edificis públics «sense autorització o motiu assenyalat».

L’Ajuntament i el Consell han tengut les banderes a mig pal pel dia europeu en Contra del Franquisme com a senyal de condemna al cop d’estat civil-militar contra el govern legal i legítim de la II República, i també en senyal de respecte a les víctimes del feixisme i com a recordatori del qual mai més ha de tornar a passar.

D'aquesta manera, la Delegació espanyola ha informat en un comunicat que requereix «una notificació oficial» per part d'ambdues administracions sobre «els motius esgrimits» per aquest fet. Segons han recordat, «la bandera nacional i la seva utilització es troben regulades a l'article 4 de la Constitució espanyola i el seu desenvolupament normatiu en la Llei 39/1981 de 28 d'octubre, que regula l'ús de la bandera d'Espanya i el d'altres banderes i ensenyes».

En aquest article s'assenyala «l'obligació de tots els edificis i establiments de l'Administració estatal, institucional, autonòmica, provincial o insular i municipal de l'Estat, on la bandera d'Espanya ha d'onejar a l'exterior i ocupar el lloc preferent a l'interior dels referits edificis i establiments», han explicat.

La Delegació entén que l'actuació duta a terme «pogués contravenir» la sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Basc, de 14 d'abril de 2016, que va assenyalar que una administració «no pot sostreure al principi d'objectivitat que no lliga amb actuacions que lluny de respondre a l'interès general de la seva administrats impliquen prendre partit per causes polítiques o adherir-se a l'activitat o reivindicacions de grups, partits o institucions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 6 anys

Tal vegada seria millor. Les coses quedarien més clares si la estatal fos l'única bandera que nones posés a mig pal.

Valoració:4menosmas
Per vicenç Ramoneda, fa mes de 6 anys

Deuen haver vist aquest programa, prohibit a espanya!

LAS CLOACAS DE INTERIOR. https://www.youtube.com/watch?v=j6W58CnQQNs

Valoració:4menosmas
Per Pep de Son Xigala, fa mes de 6 anys

En canvi al govern espanyol, no li costa res quan ha de posar a mig pal les seves banderes per la mort de Crist... Mira que són medievals!!

Valoració:8menosmas
Per espanyols allá tambe us roban, fa mes de 6 anys

Deu meu que ni han de torrepipas, no veis que aixó pot ser per la mort de M.Blesa gran patriota i amig d'Aznar.

Valoració:-1menosmas
Per A si?, fa mes de 6 anys

Quedaria més lleig si posaven a mig pal totes les banderes tret de la Rojigualda. Però si ho volen així,.l'any que vé se pot fer.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente