cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

El Govern demana a l’Estat que justifiqui les dades del veto a la Llei de prospeccions

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha enviat una carta al Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital (MINETAD) en què sol·licita la quantificació de cadascun dels projectes de prospeccions d’hidrocarburs que arriben a la xifra de 4,7 milions d’euros als quals fa referència l’escrit d’aquest departament, sense signatura, en què s’expressa l’oposició a la tramitació de la Proposició de llei contra les prospeccions a la Mediterrània.

Vidal fa referència a l’escrit que el Gabinet del MINETAD va enviar al Congrés dels Diputats en què expressava l’oposició a la tramitació de la Proposició de llei per a la declaració de les aigües jurisdiccionals espanyoles zona lliure de prospeccions d’hidrocarburs, que es va aprovar per unanimitat al Parlament de les Illes Balears. Com a justificació d’aquesta oposició el Ministeri al·lega l’impacte sobre la recaptació fiscal i afirma que «atenent als projectes actualment existents a l’àrea, l’aprovació de la iniciativa podria representar un impacte pressupostari mínim de 4,7 milions d’euros».

«Per l’enorme interès amb el qual segueix el Govern de les Illes Balears la tramitació de tots aquests expedients»,continua la carta del conseller, se sol·licita la relació dels projectes «actualment existents a l’àrea», amb la quantificació dels conceptes de cadascun fins a arribar a la xifra de 4,7 milions als quals fa referència «el document apòcrif», destaca Vidal.

El Govern considera absolutament insuficients els arguments de l’Estat per vetar la tramitació de la Proposició de llei, com la majoria de grups parlamentaris amb representació al Congrés, que han presentat un recurs en contra de la decisió de la Mesa d’admetre el veto de l’executiu estatal a la tramitació de la iniciativa. Vidal considera que les preguntes al Govern espanyol que ha registrat el grup parlamentari de Ciutadans també expressen els dubtes d’aquesta formació en la solvència dels motius de l’Estat per oposar-se a la tramitació de la llei i, en aquest sentit, confia que aprofiti el recurs contra l’acord de la Mesa per rectificar la seva posició, o que, com a mínim, esperi les explicacions del Govern de l’Estat abans de ratificar definitivament el veto. En aquest sentit, el conseller considera que el recurs és una segona oportunitat per aconseguir debatre la Proposició de llei a les Corts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.