nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

El PP titlla d'anticonstitucional el Pacte per a l'Educació perquè «dóna prioritat a una llengua damunt l'altra»

La diputada del PP Núria Riera, que ha rebut aquest dimarts el document del Pacte per a l'Educació del conseller Martí March, ha avançat que des del grup parlamentari «estam un poc escèptics dels continguts».

Així s'ha expressat Riera en després de l'acte de lliurament del document al Parlament. La diputada ha assenyalat que hi ha «sindicats que no l'han signat» i «no es compleixen les ràtios».

Respecte a la llengua, Riera ha afirmat que «no es compleix la Constitució en la igualtat de les llengües ja que dóna prioritat a una llengua damunt l'altra». Per tant, ha denunciat que el document del Pacte per a l'Educació «no compleix uns mínims d'igualtat i de la llibertat que volem per als nostres nins».

«Evidentement ens agradaria que hi hagués un pacto, ha declarat Núria Riera, qui ha recordar que al 2012 varen fer un intent de pacte però l'oposició es va aixecar i se n'anaren». A més, ha qüestionat «si és el moment de tancar un pacte a nivell autonòmic ja que és paral·lel a la feina de la comissió per estudiar un pacte nacional. L'educació és un tema de tots, no només d'una comunitat».

Amb tot, el PP s'ha compromès a «estudiar» el contingut del document.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

Igualtat de llengües a la Constitució? No serà a l'espanyola! Si te'n vas a Suïssa, te convé aprendre la llengua del cantó on te'n vas, i ningú t'obliga a aprendre'n d'altra i no te fa falta. Si te'n vas a un altra cantó, idò tocarà aprendren una altra.

Aquí quan venen els nouvinguts, haurien de poder aprendre la nostra llengua i punt. Però clar, per això s'ha de canviar la constitució i on diu "el deber de conocerla" referit a la llengua castellana, hauria de dir "el derecho" juntament i igual que amb totes les altres. Això seria igualtat de llengües. Fins que això no sigui així, que no me venguin a dir que la mare del bon Jesús nom Joana! Per predicar igualtat que comencin amb l'exemple, i no amb mentides i fal·làcies.

Valoració:5menosmas
Per Estornell, fa mes de 6 anys

L'argument de na Riera és fals; fins i tot pot ser una mentida.

La constitució no estableix la igualtat de llengües, diu que tothom té l'obligació de conèixer l'espanyol i que les cooficials són voluntàries. Per tant, és just al revés del que diu na Riera, tots hem de saber sí o sí l'espanyol. Això no té res d'igualtat de llengües, sinó molt de discriminació i d'establir uns drets prioritaris pels castellanoparlants.

Actualment, com durant la dictadura, l'espanyol continua essent la llengua necessària i el català la que s'ha de parlar a casa (i en veu baixa per no molestar).

Valoració:11menosmas
Per A si?, fa mes de 6 anys

I ells que fan amb la llengua castellana? I amb l'agravant de que el Castellà , no és per a noltros més que una llengua forastera imposada per una traició.

Valoració:21menosmas
Per Xarxa, fa mes de 6 anys

A que ve tant d'odi a la llengua dels mallorquins!! Estima la nostra llengua i deixau tots els que pensen com tu l'agressivitat en la nostra llengua i llibertat! Visca Mallorca!

Valoració:30menosmas
Per altra, fa mes de 6 anys

Quan el castellà era per damunt del català, això era normal, però quan es volen posar les coses en el contexte normal, ui, llavors cou.

Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente