algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Els partits del pacte volen que la Sindicatura fiscalitzi la campanya electoral del PP de 2003

Jarabo, Alcover, Oliver i Busquets abans de la junta de portaveus. | E.P.

Els Grups Parlamentaris del PSIB, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i GxF han presentat conjuntament una proposició no de llei (PNL) per instar la Sindicatura de Comptes a fiscalitzar la comptabilitat electoral del PP balear en els comicis de 2003.

En la proposta, els partits demanen a la Sindicatura que dugui a terme aquestes actuacions fiscalizadores «en el menor temps possible» en relació als fets recollits en la sentència del jutjat penal 7 de Palma.

En aquest sentit, volen que la Sindicatura estudiï la possible incidència en les dades de l'informe que establia les subvencions electorals corresponents. En l'exposició de motius, els partits signataris dels 'Acords pel Canvi' al·ludeixen a la confessió de l'ex gerent del PP Fernando Areal i a l'informe de la Sindicatura que revisava la comptabilitat del PP en les eleccions de 2007, que va concloure que havia percebut de manera indeguda uns 153.000 euros.

Irregularitats

Segons han indicat els partits, Areal va reconèixer la irregularitat de les despeses també en la campanya de 2003 però l'hipotètic delicte penal hauria prescrit. No obstant això, consideren que igualment podria ser causa de nul·litat de les subvencions des del punt de vista administratiu, per la qual cosa es pot iniciar un procediment de revisió d'ofici en l'actualitat, com ha fet el Govern respecte a les subvencions de 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.