nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El PP, Cs i el Círculo Balear demanen explicacions per la xerrada de Valtonyc sobre la llibertat d'expressió

131580

La portaveu del Grup Parlamentari Popular, Margalida Prohens, ha anunciat aquest dimarts que demanaran a la Conselleria d'Educació que obri un expedient d'investigació per la xerrada sobre llibertat d'expressió que va oferir el raper Valtonyc a l'IES Santa Margalida, a Mallorca.

Als passadissos del Parlament, Prohens ha criticat la «classe magistral» que va oferir Valtonyc en un institut d'educació secundària de les Balears, on va fer «adoctrinament» a menors «parlant de temes anticonstitucionals o de si és necessària o no la monarquia».

«Ens sembla lamentable que una persona que ha estat recentment condemnada per enaltiment del terrorisme, per amenaces i per riure de les víctimes del terrorisme, aneu a fer adoctrinament a un institut de les Illes», ha recalcat la portaveu del PP.

Per la seva banda, la diputada de Ciudadanos a les Balears Olga Ballester ha anunciat que demanaran responsabilitats al conseller d'Educació, Martí March, per la xerrada i ha dit també que «esperen que l'Oficina del Defensor del Menor prengui cartes en un assumpte» que consideren «molt greu».

«Ens sembla molt greu i ens preguntem quin tipus de joventut vol formar aquest Institut que ha convidat a aquest personatge», ha insistit la diputada, que ha opinat que «els docents han de formar els joves en el respecte i en l'argument per debatre amb persones que pensen diferent».

La Fundación Nacional Círculo Balear (FNCB) també ha enviat un comunicat on demanen la intervenció de la Fiscalia de Menors i explicacions al conseller d'Educació i Universitat, Martí March.

El president de la FNCB Jorge Campos, qui va denunciar el raper Valtonyc, creu «repugnant i d'una gran baixesa moral que l'equip directiu de l'IES Santa Margalida hagi convidat a un condemnat per lloar a la banda terrorista ETA, humiliar les víctimes del terrorisme, o animar a l'assassinat de persones per les seves idees, a donar lliçons de moral a nens de 12 i 15 anys».

«Aquest és el nivell d'adoctrinament a què sotmeten als nens gran part dels docents catalanistes, i aquests són els seus referents morals. Són coneixedors els pares que un delinqüent dóna xerrades als seus fills?», ha afegit Campos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 7 anys

@Emigrante
Veig que no vas entendre el meu missatge, o tal vegada ho vas entendre a la teva manera.
Des del meu punt de vista, la condemna a aquest senyor perd credibilitat, en veure en els mitjans de comunicació les barbaritats que es diuen, i es van tan amples. Però no és el mateix que surti de l'esquerra radical o de la ultra dreta. En internet hi ha un munt de perles, com "un tiro en la nuca", "aún hay pocos en las cunetas", "son los niños que provocan a los pederastas", i un llarg etc. Dit per gent important. Tot això també és llibertat d'expressió, m'agradi o no. Tu et bases en una sentència que al meu entendre seria el mateix delicte, que en aquells temps, en EEUU un negre viatgés en un bus de blancs. O no tan lluny, que condemnin una dona per ser violada. És la llei. o ho era abans.
En una societat de lliure expressió, té cabuda que jo desitgi la teva mort. O tal vegada que celebri les teves desgràcies. Moralment no té cabuda, però no parlem de moral.
Ara passem al tema de la conferència d'aquest senyor. Seré breu aquí. Ho trobo totalment encertat, als nens se'ls ha d'ensenyar a raonar per ells mateixos. L'única cosa que trobo a faltar és un altre ponent de diferent opinió. Cosa que en els mitjans ja s'han avançat. Aquí ho deixo. Salutacions.

Valoració:2menosmas
Per tanmateix, fa mes de 7 anys

@ J.M Gelabert: estàs pixant fora de test.

@Margalida Prohens: mos has de donar lliçons sobre lo que és i no és adoctrinar?

Valoració:3menosmas
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

@Pep:
nada tengo contra los raperos en general, pero no comparto que un condenado por la justicia, sea autorizado por las autoridades a dar "clases magistrales" a alumnos de doce años.
Nada tengo contra el clero en general, pero no comparto que un condenado por pedófilo o similar, sea autorizado por las autoridades a dar clases magistrales a niños de doce años.

Valoració:-2menosmas
Per Pep, fa mes de 7 anys

@emigrante. Lo próximo sera el clero adoctrinando niños con una sarta de mentiras que al tocar los 16, se hacen la picha un lio.
I això pagat per tots es beneits com noltros.
Es veu que tu te l'espolsaves molt, i així de ceg has quedat.

Valoració:2menosmas
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

@Josep Miquel:

Bienvenido.
imagino que me conoce, dado que afirma que no tengo ni estudios primarios. Puede ud. dar alguna prueba de esta afirmación?
Nunca hablé de sentencia firme, pero el rapero este, ha sido "condenado" por la Audiencia Nacional. Esa fue mi afirmación.
Con de na do.
Lo de que no existe peor tiranía etc,etc, puede hacerse un cuadro con la frase y colgarla sobre su escritorio. Se aplica para ambos lados.
Sobre su comentario "No se que fa a aquesta terra que tan poc l'hi agrada ..." decirle que Mallorca me agrada y mucho y es por eso que me preocupo por los educandos de esa tierra.
Ya vivo en mi casa. Nada debo agradecer porque nada se me da en baleares. Vivo bastante lejos de las islas, a las que espero volver algún día.
Por último - y esto es solo una opinión mía - decirle que creo que ud. la va de "hombre ilustrado" y solo es un pobre infeliz.
Un saludo.

Valoració:0menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 7 anys

Què passa? Que només poden donar conferencies, d'assistència obligatòria els capellans ? Que a més hem de pagar els no creients?.

Valoració:8menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 7 anys

Ja ha sortit s'inadaptat que ni te estudis primaris parlant de drets fonamentals. Miri condemnat pero no per sentencia ferma, no esper que capti que vol dir aixó, per tant pot seguir amb les seves obssesions i fins i tot en Matas te dert a dir la seva. Voste es veu que encara no sap que no existeix tirania pitjor que l'ejercida a l'ombra de les lleis i amb aparença de justicia. Clar que aixó segur que ho va dir un perillós catalanista, ¿veritat? No se que fa a aquesta terra que tan poc l'hi agrada, ah si que a ca seva viuria molt pitjor, ido al manco agraesqui el que se li dona aquí.

Valoració:5menosmas
Per BAH!, fa mes de 7 anys

I qui és aquesta secta del Circulo Antiibalear, que només compta.amb una pocs adeptes, per exigir res al Govern?
El que hem de fer, és recollir firmes i que ho il.legalitzin d'una vegada.

Valoració:13menosmas
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

Así que ahora, el Sr. Valtonyc - un condenado a prisión por la justicia - está dando clases magistrales a los niños, enseñándoles sobre la libertad o la monarquía.
Todo esto, dentro de las aulas y con el consentimiento de las autoridades de la enseñanza.

Que será lo próximo? Una charla de Jaume Matas sobre como invertir el dinero público?

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente