algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Sus al congrés del PP: arriba l’hora de la veritat entre Bauzá i Company

Dirigents del PP balear i Fernando Martínez-Maillo aquest dissabte a Es Molí d’es Comte. | E.P.

El quinzè congrés autonòmic del PP a les Balears, que decidirà qui dirigirà el partit els pròxims anys, si José Ramón Bauzá o Gabriel Company, ha arrencat aquest dissabte a les 10.00 hores a Es Molí d'es Comte.

A la presentació ha assistit, entre altres, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, qui ha afirmat que «no cal tenir por al fet que existeixi més d'un candidat» ni tampoc «cal tenir por a la democràcia».

Martínez-Maillo ha apel·lat a la unitat del partit i ha assegurat que «avui tots som Partit Popular» i, independentment del nom que surti triat aquest diumenge per liderar el PP balear, «continuarem essent tots PP».

D'altra banda, ha demanat mirar cap a 2019 i s'ha mostrat segur que el candidat que guanyi el congrés serà el proper president del Govern, doncs «la història d'aquest partit en les Illes Balears ha demostrat que després de governs tripartits, quatripartits i pentapartits ha arribat sempre el PP amb majoria absoluta». Així doncs, ha apuntat la «responsabilitat compartida» que, ha assegurat, van a aprofitar els afiliats.

Sobre els candidats, ha assenyalat que tots dos són «persones conegudes» en el partit des de fa molts anys, amb «trajectòria» i que han de ser els afiliats els que decideixin qui serà el proper president del partit, però que «el més important és que d'aquí el PP surti unit perquè ens esperen els ciutadans de les Illes Balears».

Caràcter assembleari

El congrés dels populars, durant el qual també es votaran quatre ponències, tindrà un caràcter assembleari i tots els afiliats podran participar en l'elecció del nou president, que substituirà en el càrrec a Miquel Vidal, així com al debat de les ponències en comissió i en el plenari.

En aquest sentit, les ponències debaten quatre texts: el d'estatuts; educació, innovació i cultura; economia, turisme i administracions; i sanitat i serveis socials.

En el document d'estatuts el PP balear proposa que qualsevol afiliat que estigui investigat «amb obertura de judici oral» per causes penals, no podrà formar part de les llistes de la formació, i que el president autonòmic estarà limitat a dos mandats complets, vuit anys considerats com a ininterromputs.

Quant a la ponència d'educació, el PP assenyala com a principals propostes un model educatiu de qualitat, basat en un «consens durador», la igualtat d'oportunitats, la llibertat dels pares per triar quina educació volen para els seus fills i l'aprenentatge d'una tercera llengua.

En el text proposat per a la ponència d'economia, el PP ha defensat la modificació del Règim Especial de Balears i el nou sistema de finançament autonòmic alhora que ha rebutjat l'impost turístic.

En la ponència de Sanitat i Serveis Socials, el PP reafirma els seus «compromisos amb la millora de l'estat de benestar», posant l'accent «en les persones, especialment les que estan en risc d'exclusió social, les marginades, els majors, els estrangers, la família i la infància».

Horaris i elecció de candidats

El Congrés ha començat aquest el dissabte a les 10.00 hores amb les acreditacions dels assistents. Durant el dia s'obre el termini de presentació de candidatures (completes i no només el candidat a la presidència). A la tarda, a les 17.00 hores, tindrà lloc la sessió plenària de debats de ponències, la intervenció de noves generacions i la presentació d'informes reglamentaris. Finalment, a les 19.00 hores intervindran els candidats.

El diumenge, les votacions començaran a les 09.00 hores i es tancaran a les 17.00 hores, moment en el qual començarà l'escrutini. La proclamació del resultat tindrà lloc a les 19.30 hores.

Uns 800 afiliats

Un total de 800 afiliats s'han apuntat per participar al Congrés autonòmic, en el qual estan cridats a les urnes gairebé 22.800 afiliats per triar al nou president autonòmic de la formació.

Un total de 314 afiliats s'han inscrit al debat en comissió de la ponència d'Estatuts, a la qual s'han presentat un total de 46 esmenes.

Pel que fa a la ponència d'Educació, Innovació i Cultura, s'han apuntat 348 persones i s'han registrat 26 esmenes.

La ponència d'Economia, Turisme i Administracions és la que congregarà més participants al seu debat, amb 418 inscrits per tractar les 26 esmenes presentades.

En Sanitat i Serveis Socials s'han apuntat 248 afiliats i s'han presentat un total de 33 esmenes a debatre. Cal ressenyar que existeix la possibilitat que hagi afiliats que s'hagin apuntat en dues ponències.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 7 anys

Reunió de granots per manca d'aigua,

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente