algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

MÉS per Mallorca exigeix que els bancs paguin el cost judicial de recórrer les clàusules sòl

MÉS per Mallorca ha presentat una Proposició no de Llei que serà debatuda en la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals per instar el Govern i el Ministeri de Justícia espanyol a que les entitats bancàries demandades paguin els costos judicials que es generin quan un ciutadà exerceixi el seu dret al retorn de les clàusules sòl.

El coportaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha explicat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea «va pegar una estirada d'orelles» al Govern espanyol a causa de la «mala praxi» de les clàusules sòl devia retornar amb efectes retroactius als clients dit import.

«No ens sembla bé que les entitats financeres a les quals hem rescatat i que han estat estafant a la gent, ens treguin recursos de l'administració de justícia per centrar-se en un cas privat», ha manifestat Abril.

Per això, la formació ha presentat la iniciativa sol·licitant que s'apliqui «una taxa judicial inversa» perquè les entitats bancàries assumeixin el cost de la posada en funcionament de jutjats especials per fer front a l'augment de litigis a causa de les clàusules «abusives» en els contractes hipotecaris.

«Esperem que se sumin moltes altres comunitats i que el Govern espanyol es comprometi que aquests procediments no suposin una càrrega a l'Administració de Justícia», ha defensat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.