cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

Xurí, president d'Esquerra Mallorca amb el 88% dels vots, i Llodrà d'ERC-Illes amb el 73%

19738

El glosador Mateu Matas 'Xurí' ha estat elegit el president d'Esquerra Mallorca, aquest dissabte, amb un 88% dels vots i Joan Llodrà, regidor de l'Ajuntament de Manacor, ha estat escollit com a president d'Esquerra-Illes amb el 73% dels sufragis.

Matas ha presentat l'única candidatura per optar a la presidència del partit independentista i comptarà amb una Executiva que integra totes les sensibilitats del partit, formada per 14 persones.

El nou president ha expressat que, «la nova etapa que s'obre en els propers mesos i anys ha de servir per teixir una xarxa que permeti avançar cap a la sobirania social i nacional». En aquest sentit, a la cloenda, ha explicat que el projecte que genera «més il·lusió és el de treballar en pro de tots els mallorquins i mallorquines» i ha promès l‘esforç, dedicació, treball i compromís «per anar cap aquesta direcció».

Per altra banda, Esquerra Republicana de les Illes Balears ha convocat avui la seva militància en una jornada electoral a cada una de les illes per tal d'escollir nou president i nova executiva. L'equip liderat per Joan Llodrà ha obtingut un suport del 73% de la militància. El nou president ha volgut donar les gràcies a l'Executiva sortint i al seu president, Guillem Morro, per tota la dedicació dels últims temps.

A la cloenda, a la qual han assistit diferents entitats i partits polítics, han intervingut Mònica Palacín, Secretària d'Organització d'Esquerra Republicana, i Bernat Picornell, senador. Palacín i Picornell han mostrat tot el suport cap als dos nous equips i han esperonat a tots els militants a «remar cap a una mateixa direcció».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

en

"Tià"

fals.

Valoració:0menosmas
Per No veus que fas lo?, fa mes de 7 anys

Dé banda de tenir per aquí un boig agressiu i probablement perillós, fa molt d'oi que amb la seva curtis s'en rigui d noltros d' aquesta manera.

Valoració:2menosmas
Per Cada dia el mateix, fa mes de 7 anys

Si aquest digital té la finalitat de publicar les notícies en Català, difondre els esdeveniments culturals en la nostra llengua i també, parlar de la política que afecta la nostra cultura, tenint per aquest motiu una subvenció..
Com així consenten que certs individus,.afectats d'odi ideològic i fidels d'una filosofia errada i perillosa socialment, se passin el dia per aquí escampant les seves mentides, llançant consignes en contra de la nostra llengua i cultura i fíns i tot, de noltros mateixos, escrivint en Castellà i insultan-nos i fins i tot, amenaçant-nos. Perquè els ho consenti el dBalears? I el Govern i la OCB, si també ajuden a que awuesy diari dé publiqui, com així no li donen un ultimàtum sobre aquests visitants, que són uns indesitjables? Si els ultres no tenen vergonya ni educació ni decència, cal prendre mesures drastiques abans de que es surtin amb la seva, que no és altra que.boicotejar tots els.mitjans que no es facin en Castellà m. No els pareix?

Valoració:5menosmas
Per Tófol, fa mes de 7 anys

Hahahahaha feie temps que no veie paridas tan grosses , Voltor, si se teva referència és aquest sr. que citas tens es cervell ple de veritats espanyolas, te fa falta un bon "psico" peró crec que lo teu no té remei.
Que te milloris.

Valoració:9menosmas
Per A Voltor Negre, fa mes de 7 anys

El que has de fer tu, és anar a cridar i a amollar soflames a ca-teva, beneit!

Valoració:10menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 7 anys

Enhorabona a tots per comptar amb Mateu "Xurí" i Joan Llodrà. Soc optimista amb aquesta nova etapa.

Valoració:10menosmas
Per Pep, fa mes de 7 anys

Aquest 88% no deu correspondre ni a 88 vots, perquè ERC no deu tenir ni la meitat de militants a Mallorca. Xurí, amb tu no aniria ni al cap de cantó i em consider més republicà i català que tu.

Valoració:-15menosmas
Per Quinoiquefeis, fa mes de 7 anys

Pots venir aquí a molestar contant el "genocidi" d'ERC, però si els teus no haguéssim pegat cap cop d'estat, no hi hauria hagut cap mort.
Per cert, crec que els esquelets que van exhumant de les fosses comunes, no són de persones que va matar Esquerra Republicana.
I fes el favor de no molestar. Ningú dr noltrosse fica als vostres diaris a molestar, ni tampoc als vosyros locals a fer destrossa de mobiliari.
Arruix!

Valoració:11menosmas
Per BAH!, fa mes de 7 anys

I qué vols? Que posin a n' Aina Aguiló o a en Jorge N om a president d' ERM?
Cada grup polític estria els seus cap visibles entre els seus.

Valoració:11menosmas
Per Va home, fa mes de 7 anys

Sempre els mateixos de fa 20 anys, llàstima una oportunitat perduda.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente