algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El PI proposa un pla de Salut 2017-2021 i critica que l'últim du «caducat» deu anys

El PI proposa un pla de Salut 2017-2021 i critica que l'últim du «caducat» deu anys. | Arxiu

El portaveu del PI en el Parlament, Jaume Font, ha proposat aquest dissabte un pla de Salut 2017-2021 i ha criticat que l'últim, de 2003-2007, du «caducat» deu anys.

Així s'ha expressat Font en un comunicat en el qual avança que dimecres que ve defensarà una moció en el ple del Parlament per reorganitzar la sanitat i preparar l'atenció a la cronicitat.

El PI ha insistit en la necessitat de canviar el sistema «ja que l'any 2029 gairebé una quarta de la població de Balears tindrà més de 65 anys i actualment el 50% dels recursos sanitaris ja es dediquen al 5% de la població que es troba dins d'aquesta franja».

Per això, el PI proposa fer un Pla de Salut 2017/2021 com «un instrument estratègic que serveix de full de ruta, que requereix consens dins del sector sanitari, dins d'un paraigua normatiu i vinculant i que necessita d'una dotació pressupostària».

Dues partides pressupostàries

Per aquest motiu El PI ja va registrar dues esmenes als pressupostos de la comunitat per 2017 que contemplin la creació de dues partides, tant pel Pla de Salut, com per la d'un Pla estratègic per a l'Atenció a la Cronicitat que ja tenen altres comunitats com Madrid o Euskadi.

En aquesta línia, la formació recordarà que «actualment la població viu més anys, sobreviu a més malalties i l'objectiu és envellir bé». Per això la moció també proposarà que la recuperació de personal sanitari que va ser tret del sistema durant la passada legislatura prioritzi l'atenció primària, «on se solucionin el 90% dels problemes sanitaris de la població».

Serveis telemàtics

A més, segons la seva proposta «l'obertura dels centres de salut els horabaixes es realitzarà d'acord amb una plantilla laboral suficient». Finalment el PI defensarà el foment dels serveis telemàtics i del seu ús entre pacients i professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.