algo de nubes
  • Màx: 18.85°
  • Mín: 9.02°
18°

Simat de la Valldigna ret homenatge a Guillem Agulló amb el nom d'una plaça

Fotografia: llibertat.cat

Aquest passat dilluns, el municipi de la Safor, al País Valencià, aprovà retre homenatge amb el nom d'una plaça al militant independentista i antifeixista assassinat per neonazis el 1993. Així ho informava aquest dimarts el portal La Directa després que Simat s'afegís a Burjassot, Sallent i Vic, que ja compten amb espais públics dedicats al jove assassinat.


La plaça situada davant del monestir Santa Maria de La Valldigna, a la Safor, serà a partir d'ara la plaça Guillem Agulló. Així ho decidí aquest dilluns el ple de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna que, amb set vots a favor i quatre abstencions, aprovà la moció presentada per representants de Per Simat Esquerra. Les tres regidores d'Esquerra Unida, les dues de Compromís i el representant del PSPV se sumaren a la proposta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Canço, fa mes de 7 anys

Sa nostra ciutat d"Eivissa,
es una ciutat reial,
que a tot temps hi cullen figues,
sense haver-hi figueral.
Hi ha molts de pois i xinxes,
i això és molt natural,
és ciutat molt adornada,
de ministres i fiscals,
Jutges i governadors,
n'hi ha un calaportal
Si perdéssin el parlar,
pagaria una novena,
que no poguessin contar,
totala nostra moneda.
Llavors si que la viurien,
alegres com a germans,
Llavors si que la viuriem,
alegres com a germans.
Xinxes, pois,
Sincer, pois

Valoració:1menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Joaquín Vara de Rey y Rubio (Ibiza, 1840 -Santiago de Cuba, 1 de julio de 1898) fue unmilitar y políticoespañol, héroe de laGuerra de Cuba por su defensa del fortín de El Viso. Se graduó en el Colegio General como subteniente, ascendiendo al grado de teniente en 1862. Combatió lasrebeliones cantonalesde Cartagena yValencia y luchó en laTercera Guerra Carlista. En 1884 solicitó su traslado a Filipinas, donde permaneció hasta 1890, tras servir como Capitán General de Filipinas y Gobernador de lasIslas Marianas.
De regreso a España se le asignó la comandancia de la guarnición de Ávilahasta abril de 1895. Posteriormente se presentó voluntario para servir en Cuba.1Fue nombrado comandante militar deBayamo. Mandó el regimiento que luchó en la Batalla de Loma de Gato, en la que los españoles acabaron con el cabecilla rebelde José Maceo, hermano de Antonio Maceo.1 Debido a su brillante actuación fue promovido a brigadier general.
Tras el desembarco norteamericano en la isla, el general Shafter envió al 5º Cuerpo de Ejército contra Santiago de Cuba el 1 de julio de 1898. Desde el día anterior, las tropas norteamericanas y sus aliados cubanos habían estado tomando posiciones al lado este de la ciudad con la intención de comenzar el ataque al amanecer. El 5º Cuerpo estadounidense estaba organizado en tres Divisiones y dos brigadas independientes que sumaban unos 18.000 hombres.
Murió en Cuba junto a sus hijos.

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Señor muy conocido en su casa pero que no creo que interese a nadie y menos aún merezca salir como noticia en este periódico digital.

Valoració:-1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

A Vila d'Eivissa es passeig principal de sa ciutat, dit popularment de s'Alamera, continua dient-se oficialment de Vara de Rey, en honor a un militar que nasqué casualment a sa ciutat, sa família se n'anà d'Eivissa pocs dies més tard i ja no tornà a fonyar sa nostra illa. I morí a Cuba defensant sa causa colonial espanyola. Maleït provincianisme desfressat de cosmopolitisme es que regna a Eivissa!

Valoració:13menosmas
Per I doncs, fa mes de 7 anys

Molt bé pels valencians de Simat de la Valldigna. Visca València i visquen tots els nostres Països Catalans, que amb tota seguretat són els millors del món.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente