algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
16°

La Generalitat critica la sol·licitud de C's d'augmentar la presència del castellà a l'educació

El vicepresident català, Oriol Junqueras, i el conseller de Justícia, Carles Mundó. | Europa Press

El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, ha defensat aquest dimecres la immersió lingüística i ha acusat Ciudadanos (C's) de «cercar problemes on no n'hi ha» en proposar al Partit Popular (PP) que obligui la Generalitat a complir les sentències judicials que la insten a incrementar l'ús del castellà a les escoles.

Mundó qualifica d'èxit el sistema educatiu català i advoca per protegir-lo i reforçar-lo.
Aquesta proposta de C's forma part d'un paquet de mesures per pactar la investidura que tenen l'objectiu d'implantar a les escoles un model d'educació trilingüe format per català, castellà i anglès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

23h 59', 26-8-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:-28menosmas
Per marbosch, fa mes de 7 anys

Fixau-vos que la referència d'en Salvador diu que aquesta sra. que al seu país fan 3 hores de sue i tothom parla suec, evident sra. que a Suècia es parli suec i d'això va, que a Catalunya el més normal es que es parli català, o a Anglaterra, l'angles. El problema és que a Catalunya, i també a la resta dels Països Catalans hi ve molta gent de fora, principalment castellanoparlant que simplement "passa" d'integrar-se, començant per la llengua i a més vol imposar la seva. No entenc perquè venen si no es volen integrar!

Valoració:1menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

Mentrestant (15h 58', 26-8-2016), IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:-28menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

D'una catedratica d'espanyol que viu entre Suecia i Madrid, veig sa seva imparcialitat i sobretot es coneixement que te aquesta persona de sa realitat catalana. Que ho sap aquesta senyora que es drets des catalanoparlants a Espanya son sistematicament violats amb connivencia des govern i des sistema ?.
Molt ben jugat, Salvatore, pero una vegada mes te veuen es plumero.
Aquesta senyora possiblement esta molt menys integrada que tu dins sa nostra cultura. I possiblement no domini es catala com el domines tu !. Sa immersio linguistica fa que sa gent se pugui integrar a sa nostra societat dominant ses dues llengues. Sense immersio, no tothom domina es catala com el domines tu !
Aquesta tambe opina que en Franco ho va fer molt be per potenciar s'us des catala ??

Valoració:-7menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

En una breve entrevista en el diario catalán La Vanguardia, la catedrática de Español y asesora del Ministerio de Educación sueco Inger Enkvist, describe los pilares fundamentales sobre los que estima que debe asentarse la educación en occidente donde "se ha creído que la educación era un bien ya conquistado y han dejado de exigir esfuerzo a los alumnos".
Contra la inmersión lingüística

Tratándose de una entrevista en La Vanguardia no podía faltar la pregunta sobre la inmersión lingüística. Después de recordar que la educación debería primar la calidad de la enseñanza que la cantidad de horas que se pasa en el colegio, "los finlandeses están 5 horas en el colegio y no tienen demasiados deberes porque en casa se dedican a leer", Enkvist destaca que "la educación no debería ser una cuestión política. Cataluña debería permitir a la familia elegirentre el castellano y el catalán como lengua vehicular si lo que queremos priorizar es el dominio del lenguaje".

No se quedó ahí porque "lo más importante es que los niños tengan vocabulario y conocimientos, y para eso escuela y padres deben estar de acuerdo y fortalecer la lengua materna, así es más fácil aprender el otro idioma, pero como materia. En mi país se dan tres clases de sueco por semana en sueco y todo el mundo habla sueco" porque hay que tener claro, dice esta catedrática de español, "la lengua es un instrumento, no una meta".

Para rematar, explica que en su universidad hay un acuerdo con la universidad pública de Cataluña para el intercambio de estudiantes porque los alumnos suecos "han estudiado español y quieren perfeccionarlo". Así, "si una sociedad se cierra está quitándole oportunidades a sus jóvenes".
Finalmente, destaca la necesidad de tener buenos profesores y recuerda que en países como Finlandia, "a los profesores de preescolar se les exigen una nota de corte muy alta, y todos tienen un máster. Los padres saben que están muy preparados y los alumnos que ser profesor es muy difícil y que los suyos están entre los mejores del mundo. De un buen profesor no te olvidas jamás", sentencia.

Valoració:10menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Tranquil, amb aquests de C's quan entenguis perque pensen i actuen d'una manera ells ja hauran canviat a 180graus. Canvien de bandol massa rapid com per entendre res

Valoració:-8menosmas
Per Jo tampoc ho entenc, fa mes de 7 anys

Jo tampoc entenc que si els de Ciudadanos no volen que s´estudii Català, com així volen que el director dels informatius d´IB3 hagi de saber la nostra llengua.
Tal volta és que no volen que la gent sàpiga el que diuen els informatius, o és que tal volta tenen a algú que sap Català i el volen pe enxufar?

Valoració:1menosmas
Per marbosch, fa mes de 7 anys

Algú em podria explicar el cas de CIUDADANOS, que no poden ni veure el català i els catalans, però segueixen a Catalunya o a aquí donant la tabarra.
Jo, si en un lloc no em trob a gust, me'n vaig i llestos. Tenen molt espai on es sentirien molt bé i deixerien d'emprenyar amb les seves fòbies.
Per cert, cada dia mostren més els seus principis "variables"...

Valoració:4menosmas
Per Companyó forasteret, fa mes de 7 anys

Companyó fals Tià. Ja has demostrat varies vegades que ets un forasteret que no xerra mallorquí per les errades que fas.
A Mallorca no deim "companyons", tot i que google translator te dongui aquesta opció.
Posa't al dia pels pròxims missatges.

Valoració:1menosmas
Per Viella, fa mes de 7 anys

Molt bo .. una gran veritat

http://youtu.be/qEuXEjHSBV4

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente