algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Les Balears rebutgen el TTIP

El text aprovat preveu que el Parlament insti el Govern a declarar les Balears territori contra l'aplicació del TTIP. | Podem

La Comissió d'Afers Institucionals del Parlament ha aprovat aquest dimecres una Proposició No de Llei de MÉS i Podem de rebuig al TTIP, el tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units.

Concretament, el text aprovat preveu que el Parlament insti el Govern a declarar les Balears «territori contra l'aplicació del TTIP». Així mateix, la Cambra demanarà al Govern espanyol la màxima transparència i informació en tot el procés de les negociacions del TTIP, CETA i TISA, amb l'objectiu de donar resposta a la preocupació de la ciutadania pels efectes perversos que podrien tenir aquests tractats internacionals de lliure comerç.

Aquesta petició de transparència informativa implica que el Parlament instarà el Govern central a comparèixer al Congrés dels Diputats després de cada ronda de negociació sobre TTIP, CETA i TISA.

Pel diputat de Podem Carlos Saura, impulsor de la proposta, «és un tractat secret i ofensiu per als drets socials i laborals», que suposarà la destrucció de llocs de feina, com ja diu la Unió Europea, d’entre 400.000 i 1.100.000. «Aquest tractat no crearà llocs de feina, ans al contrari, és una passa més donar ales a les multinacionals», afegeix i demana: «Per què no fem un debat públic i explicam a la ciutadania de què es tracta aquest tractat, si volem transparència de bon de veres», ha dit en al·lusió al PP que minuts abans ha presentat una proposta de transparència a les institucions. Saura ha instat també a què es declarin les Illes «zona lliure de TTIP».

Pel diputat, el TTIP «no és un decret de lliure comerç a l’ús, sinó que ve a ser una autèntica carta de drets per a les multinacionals, especialment i en aquest cas les nord americanes, que gaudirien d’avantatges en operar a territori europeu. Uns avantatges obtinguts a costa dels drets socials i del medi ambient».

La proposta aprovada aquest dimecres fa la mateixa reclamació respecte al tractat TISA sobre l’anomenada liberalització dels serveis i sobre el CETA, el tractat de la UE i el Canadà.




Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arruix, fa mes de 8 anys

Como se ve, las "Baleares", son 10 personas. Si titulares de prensa, sabéis montar.

Valoració:0menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

Dicen que Obama está acojonado.
No puede dormir.

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

Ben fet! Ara queda protestar pels chemtrails, a veura si d'una vegada algú es pronuncia sobra aquest escandalós tema.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente