algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

El Govern aprova els Pressupostos amb 205 milions més que l'any anterior

11565
Imatge d'arxiu d'un ple de la cambra autonòmica. | Arxiu dB

El Govern ha anunciat aquest dijous que ha aprovat el Projecte de Pressupostos de la Comunitat Autònoma de les Balears per al 2016 que ascendeix a 4.241.000.000 d'euros, un 5,09% més que aquest 2015 amb 205 milions més, el que fa que siguin «els pressupostos més elevats de la Comunitat».

Així ho han explicat la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, al costat del portaveu de l'Executiu autonòmic, Marc Pons, en una roda de premsa que ha tingut lloc després dels acords del Consell de Govern en què ha recalcat que suposen «un gir a l'esquerra» que «redistribuirà la riquesa i pal·liarà desigualtats».

«Les persones estan per davant de les xifres econòmiques», ha dit la consellera que ha incidit que aquests comptes representen «el primer pas per a la recuperació dels drets perduts i els serveis bàsics».

Sobre les figures impositives en els pressupostos per a l'any que ve, Cladera ha especificat que estimen recaptar un total de 50 milions d'euros per l'impost turístic, «una previsió prudent», ja que «l'anterior ecotaxa recaptava cada temporada uns 80 milions».

També en matèria tributària, Cladera ha precisat que «l'increment de la pressió fiscal serà per a les rendes altes». Així, en l'impost sobre transmissions patrimonials es crea un nou tram a partir del milió d'euros que afectarà l'adquisició de béns immobles de valor elevat. Aquest augment afecta el 2,6% de les operacions.

Per la seva banda, l'Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF) manté la rebaixa impositiva de la passada legislatura però s'augmenta per a rendes de més de 70.000 euros. Això afecta, ha assegurat, l'1,6% dels declarants de Balears. Així mateix, l'Impost de Patrimoni no es pagarà fins al milió d'euros i l'Impost de successions i donacions només afectarà per herències de més de 700.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.