algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

El Consell de Mallorca revoca de manera definitiva la importació de residus

Acció de protesta contra la importació de fems a Mallorca. | dBalears

El Consell de Mallorca ha anunciat aquest dimecres que ha revocat de manera definitiva la importació de residus «amb la qual cosa s'evita l'arribada a l'illa d'un total de 120.000 tones» i  «a partir del 30 de novembre», moment en què es formalitzi el procés, l'Illa «deixarà de ser el femer d'Europa».

Així ho ha assegurat la consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja, en una roda de premsa en què ha concretat que això «no suposarà pagar cap indemnització» ni provocarà "«la pujada de taxes el 2016».

D'aquesta manera, la consellera ha precisat que la revocació definitiva de la importació de residus de fora de les Balears es durà al ple ordinari del 12 de novembre.

Segons ha dit, la revocació anirà acompanyada d'«un informe jurídic», que avala aquesta decisió, un informe econòmic, que explicita que l'administració insular «no haurà de pagar cap indemnització» i un tècnic que fa referència «a la situació de les tones de residus que quedaven pendents d'arribar».

Espeja ha comentat que fins al 30 de novembre «queden quatre vaixells per arribar però s'aturaran un total de 35» que són els que haguessin portat aquestes 120.000 tones.

De les 50.000 tones que havien d'arribar de Giugliano i Tufino i Irlanda s'evitarà l'entrada de més de 20.000 tones. A més, s'impedirà l'arribada de 100.000 tones de Roma. Aquesta operació ja estava autoritzada pel Consell però faltava que el Govern acabés els tràmits d'autorització.

La responsable insular ha posat èmfasi que «el procés s'ha dut a terme com toca» i ja tenen la paraula del Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca (Tirme) i de la resta d'empreses que «no demanaran indemnitzacions».

Pel que fa a Menorca i Eivissa, Espeja ha recordat que «cada consell gestiona els seus residus» però que si volen «ajuda» se'ls donarà. «Ni el Consell de Mallorca ni el de Menorca ni el d'Eivissa creuen que la línia de gestió de residus ha de ser la incineració», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marta, fa mes de 8 anys

Ara anam!

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Gràcies.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente