algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Assemblea de Docents: «A Martí March li ha mancat voluntat política i li han sobrat presses per tancar un acord»

L'aplicació de totes les mesures en un any només representaria un increment del 0,1 del pressupost en educació respecte al PIB, segons els docents

Imatge d'arxiu de la reunió que mantenien el passat mes de juliol representants de l'Assemblea de Docents i de la Conselleria d'Educació. | CAIB

Quan falten dos dies per la consulta que l'Assemblea de Docents durà a terme entre el professorat els dies 14 i 15 d'octubre i que, només a Mallorca, ja compta amb 67 urnes, l’Assemblea de Docents ha fet púbic un comunicat en el qual asseguren que veuen com la Conselleria «continua sense ser capaç de posar un poc de llum sobre els dubtes que planen sobre la seva proposta».

«A hores d'ara el que les xifres exposen és que a Martí March i al seu govern li ha mancat voluntat política i li han sobrat presses per tancar un acord que els números mostren com a fàcilment millorable», asseguren els docents.

«Des del comitè de vaga sempre s'ha denunciat que un dels aspectes més tèrbols en la negociació ha estat l'econòmic», manifesten els docents. «Martí March mai ha volgut compartir amb nosaltres quines eren les expectatives de pressupost sobre les que ell feia els seus càlculs i, finalment, no va ser capaç de compartir la suposada memòria econòmica que acompanya l'acord amb el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents ni amb la societat».

Des de l’Assemblea denuncien que «només se'ns va facilitar un llistat de despeses relacionades amb l'acord que en cap moment segueixen cap temporalització, ni estaven desglossades per anys ni vinculades a exercicis pressupostaris. D'aquesta manera era impossible fer cap càlcul acurat».

Els docents asseguren que no ha estat fins que s'ha presentat a la mesa sectorial del passat divendres, que han pogut saber amb detall quina era la memòria econòmica que acompanyava l'acord, «i ja només en un primer cop d'ull se’ns presenten dubtes evidents, com per exemple, la contractació de nou professorat pel curs 2015-2016 a compte de quin pressupost va?».

Fent els seus propis càlculs amb les dades que disposen, en fan les següents lectures:

- «Si l'augment d'inversió derivat de la proposta d'acord global és de 56.927.350 euros per a la suma dels anys 2015 i 2016, això només representaria un augment de 0,2 dècimes del pressupost educatiu respecte al PIB. De l'actual 2,9% del PIB passaríem al 3,1».

- Si posam totes les millores que la proposta d'acord global fa per implantar en 3 anys de manera que s'apliquin totes a la vegada en un any tenim que l'increment del pressupost educatiu només seria de 0,3 dècimes respecte del PIB. De l'actual 2,9% del PIB passaríem al 3,2. Això vol dir que aplicar tots els aspectes de l'acord en un any només representaria un increment del 0,1% del PIB respecte del càlcul fet per un any. És assumible un augment del 0,3 sobre el PIB?

- De qualsevol manera, la xifra del 3,2% continuaria ben llunyana de la mitjana espanyola d'inversió en educació, que està al voltant del 4% del PIB, i de la proposada pel programa electoral que ha dut a Francina Armengol a la presidència, que proposava un 5% del PIB per educació.
Des de l’Assemblea asseguren que «des de la Conselleria voldran recordar que també cal millorar infraestructures i altres aspectes del nostre sistema. Estem ben d'acord. Per això, des de l'Assemblea de Docents ens hem afegit a la proposta d'acord educatiu d'Illes per un Pacte que demana una inversió en educació del voltant del 7% del PIB».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per 3 anys de lluita, fa mes de 8 anys

Has lluitat tres anys a consciència i deixaràs que s'ho quedi tot en Quelitas?

Valoració:4menosmas
Per És la realitat, fa mes de 8 anys

Els sindicats diuen que han consultat "als seus afiliats" però no han fet pública la quantitat de docents que han participat (deu ser una xifra ridícula). L'única forma de poder donar la nostra opinió directament és amb aquesta consulta que, per sort, duu a terme l'Assemblea de Docents. Clar, els sindicats comencen a veure en perill el sentit de la seva pròpia existència.

Valoració:-6menosmas
Per José Manuel Barcelo, fa mes de 8 anys

Estic completament d'acord amb el titular, al Conseller nomé li interessa que es desconvoqui la vaga per poder dir que tot va bé...només Promet

Valoració:-6menosmas
Per M. Serra Marí, fa mes de 8 anys

Pels comentaris, alguns malsonants i tot, s'intueix molts de nervis (segurament molts d'ells escrits per la mateixa persona). Tranquils. Aquest que parla de manipulació, no veu que és un insult a la intel·ligència? Aquesta persona, en canvi, se considera per damunt dels que no pensen com ell? Fa temps que bona part dels docents hem deixat de creure amb sindicats.

Valoració:-7menosmas
Per Xisca Serrano, fa mes de 8 anys

Maleïts 20 euros que vaig posar a la caixa de resistència!
Me vareu prendre el pèl!

Valoració:6menosmas
Per Sa Jaia Bigalot, fa mes de 8 anys

Jo no pens votar. Ja tenc els collons peluts i no vaig de coverbos ni de beneitures.
Tot això de l'assemblea ha degenerat per moments. És com uns alcohòlics anònims a lo bèstia per gent que no té res a fer.

Valoració:11menosmas
Per Titelles, fa mes de 8 anys

Una assemblea manipulada pel quelitas i pel rekilla a qui representa?
Creia que en Guillem i n'Iñaki no serien titelles de ningú i han acabat fent el ridícul en mans de dos professionals de la mentida. Quina decepció!

Valoració:8menosmas
Per joan, fa mes de 8 anys

Aixo es el que diuen les teresetes de la taula i els fils moguts pel quelitas i na marina.

Valoració:11menosmas
Per S'estadística, fa mes de 8 anys

La pregunta hauria de ser:

S'HA DE DESCONVOCAR LA VAGA?

I les respostes


NO
NO HO SÉ

La resta és manipulació

Valoració:17menosmas
Per Jordi J., fa mes de 8 anys

Sílvia portell perquè no has informat que el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents, juntament amb el de CCOO I STEI demanaven recuperar les retallades en un màxim de tres anys. I quan l'Administració va cedir, en Barceló i n'Aicart sortiren amb la "patochada" de tres anys més de retallades. No teniu vergonya.

Tomeu Martí, amb aquests col·laboradors que t'has cercat per Ona Mediterrània i dbalears vas ben arreglat.

https://www.youtube.com/watch?v=WNOG288LRKY

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente