algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

El Consell crea una comissió per potenciar la Diada de Mallorca

Imatge d'arxiu de la manifestació del 30D de l'any 2010 a Palma. | dBalears

El ple del Consell de Mallorca reunit aquest dijous en sessió ordinària, ha aprovat la creació d'una comissió formada pels partits amb representació insular que estudiarà la Diada de Mallorca, per intentar que tengui una major presència i entitat.

Aquesta comissió estudiarà, també, la possibilitat de reconèixer el 31 de Desembre com a Diada oficial.

Els acords de la comissió es traslladaran a les entitats de la societat civil i al món associatiu en general i no es descarta que s'impulsi un procés participatiu per conèixer l'opinió de la ciutadania.

D'altra banda, el ple del consell ha declarat com a «festa d'interès cultural» diferents celebracions populars que representen la riquesa cultural i folklòrica de Mallorca. Es tracta de: el Ball dels Cossiers de Manacor, els cossiers d’Alaró, Sant Joan Pelós de Felanitx, els Cavallets de Felanitx, Sant Antoni de Sa Pobla i el Firó de Sóller. En paraules del vicepresident primer de la institució insular i conseller de cultura, Francesc Miralles, aquesta declaració és «una garantia de preservar l'essència d'aquestes festes i assegurar-ne la supervivència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 8 anys

Deixau-los fer als comerciants. Tanmateix la majoria son peperos i ciutadaners, malgrat aquests dos partits nomes se preocupin per les grans superfícies i passin dels seus problemes. Ho dic perque tanmateix no aniran a cap celebració.

Valoració:2menosmas
Per D'acord, fa mes de 8 anys

15 NOV 1715, ok

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Val la pena que se commemmori el 15 de novembre, perquè .si se sap el motiu pel qual se va perdre el Regne, també molta gent que ara no ha sap coneixerà el que va passar, ja que això no s´estudia perquè no interessa als poders fàctics. I no seria una celebració sinó una commemoració. La Diada podria ser el 31 de Desembre i la commemoració del 15 de novembre, amb diversos actes culturals l´horabaixa.

Valoració:5menosmas
Per Idò sí., fa mes de 8 anys

Jo consider que no s'hauria de celebrar una derrota (la pèrdua del nostre Regne). Recordar-la.sí, però fer-ne festa, no. El Rei En Jaume conquistà la ciutat de Mallorca, el 31 de desembre, Una bona data a commemorar i per fer-ne festa (que no ho és pels qui treballen). Els comerciants no ho volen, perquè no afavoreix els seus interessos i, per desgràcia, la majoria de la gent se'n fot, a causa de la nostra malmesa identitat.

Valoració:5menosmas
Per Aguilot, fa mes de 8 anys

el 31 de decembre hauria de ser la diada de mallorca
el 15 de novembre hauria de ser la diada de totes les illes, commemorant l'abolició del regne de mallorques el 1715

Valoració:6menosmas
Per Llàtzer, fa mes de 8 anys

Com en Napoleó que quan volia que no es resolgués un tema, muntava una comissió

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

La diada toca ser el 31 de Desembre, però el 15 de novembre també s´hauria de conmemorar perquè tothom sàpiga que va passar i d´on surten aquests que ens diuen "catalufos" i "venuts als catalans" i totes aqueixes coses tan horroroses.

Valoració:12menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

¿I perquè no el 15 de novembre? (de 1.715) per recordar que els Borbons aboliren totes les lleis, institucións, furs i privilègis del regne de Mallorca inclòs la llengüa, i que encara ens tenen assocats,un poc de rebel-lía ens donaria dignitat davant els botiflers d'avui.
Salut i república catalana i Mallorca federada o confederada.

Valoració:9menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Comisiones que solo sirven para que los que forman parte de las mismas cobren sus dietas.

Valoració:0menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Sembla més lògic que se celebri la diada de Mallorca el 31 de desembre, però els comerciants, que tenen molta força, no ho consentiran, perquè és un dels dies de molta venda. De no ser que sigui "diada" però no festiu.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente