cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

FEHM: «La implantació de l'impost turístic suposaria pèrdues milionàries per a l’economia de les Balears»

La presidenta de la FEHM, Inmaculada de Benito en una imatge d'arxiu. | FEHM

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha assegurat aquest dijous que la possible implantació de l'impost turístic l’any 2016 «suposaria pèrdues milionàries per a les empreses i per a l’economia de les Balears». La seva presidenta, Immaculada Benito, lamenta la precipitació de l'anunci, la manca de consens i reitera que la política turística «no pot centrar-se només en el disseny d'un impost» tal com s'ha anunciat aquest dijous.

Des de la FEHM manifesten «la sorpresa» que els ha suposat l'anunci fet pel conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, en la seva compareixença a la Comissió de Turisme del Parlament sobre l'impost turístic.

«Esperem que la política turística d'aquesta comunitat no se centri únicament en el desenvolupament d'un impost i esperem més que es faci amb el consens amb el sector empresarial tal com el Govern havia anunciat, no a través de la imposició i sense tenir en compte els criteris econòmics i, per tant, llastant la competitivitat de la destinació i de les empreses», ha assegurat Benito.

La FEHM, a més, diu que l'impost turístic s'havia plantejat «sempre que no hi hagués el finançament adequat per a les Balears» i hi afegeix, «ens costa creure que Balears no sigui capaç, com estan fent altres comunitats turístiques, de construir acords amb el Govern d'Espanya per aconseguir finançament addicional, sense lacrar la competitivitat de la destinació i de les empreses».

Benito també ha assegurat que «des de les Balears, l'única solució i l'única proposta que a la manca de finançament es planteja és la d'incrementar la pressió fiscal a les empreses, sense mesurar les conseqüències que això pot tenir en l'economia de les Balears en el seu conjunt».

La Federació espera, durant els pròxims dies, «poder conèixer en profunditat aquestes propostes que de manera genèrica s'han llançat i poder treballar sobre elles», i «intentar convèncer a l'executiu que l'increment de la pressió fiscal i la generació d'un nou impost és una mala mesura en un bon moment econòmic i que les conseqüències en l'economia de les Balears poden ser irreparables amb efecte sobre la la inversió portant-la a la seva paralització, sobre l'ocupació, el benestar i la riquesa».

«Si es complís el que ha anunciat el conseller, la posada en marxa de l'impost el 2016, s'incompliria la promesa del Govern de generar espais de treball conjunts i sota el consens, apropant els temps econòmics als temps polítics per danyar el mínim possible l'economia de les Balears. Els contractes del 2016 estan signats», assegura la presidenta. En aquest sentit, «esperem tenir reunions pròximament en què puguem abordar aquests temes i obrir aquests espais de diàleg que tant la FEHM com el Govern havien ofert i que de moment no s'han desenvolupat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Endavant, fa mes de 8 anys

No entenc res. L'esquerra sempre fa el mateix camí, promet i després, davant algunes critiques dels poders fàctics ,recula.
En quant a "Podemos", sembla que tota decisió que pren depèn del què sigui útil pel P.Iglesias a les generals. La seva lluita no te que ser per si han de pagar o no els residents (aixo en semble aque es una normativa europea) sinó per controlar el què es fa amb els diners recaptats
En quant el pagament de la taxa per part dels residents, cal dir que a Catalunya tan paguen els residents com els de fora. I a la resta d'Europa estic quasi bé segur que també passa el mateix.

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

No se tracta de taxes.
Se tracta de reduir hotels i esbucar. La capacitat dels hotels o habitaciones se han de reduir quatre vegades, de quatre habitaciones només deixar-ne una.

Si els hotelers no volen col·laborar, se lis ha de reduir el nombre de vols de entrada i sortida de les illes, durant els mesos de maig fins a octubre. Seria convenient tancar els aeroports durant la nit i disabtes i diumenges les 24 hores entre el mesos de maig i octubre.

Qualsevol diagrama indica que la relació entre els màxims i mínims es de 16.

Valoració:0menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Quan els hotelers diuen que perdran milions es refereixen als SEUS milions, no als del poble. I els perdran perquè no podran fer tants d'embulls en la declaració del nombre de clients, és a dir, no podran defraudar tant a Hisenda. Apa, governants nostres, siau valents i implantau l'ecotaxa d'una punyetera vegada!

Valoració:1menosmas
Per Fartdepocavergonyes, fa mes de 8 anys

Hi ha el govern, el consell insular, el parlament, els ajuntaments, etc. etc., i ELS HOSTELERS, esclavistes dels seus pobres treballadors, que els fan fer mes hores q´un rellotje sese cobrar-les, i que no inverteixen ni un duro per a conservar i embellir les nostres illes, sino que només van a treure el maxim de beneficis a costa del que sigui. Els meus pares han estat a Canaries, a Les Palmes, i sensa voler defefensar en els hostelers d´enllá, haurieu de veure la quantitat de infraestructures i millores que s´han fet només amb fons privats que provenen de l´hosteleria. NO SE COM NO ELS HI CAU LA CARA DE VERGONYA EN AQUESTS HOSTELERS DE LES BALEARS DE VOLER, A MÉS, INTERVENIR AMB LA POLÍTICA I FER PRESSIÓ COM SI FOSEN UNA CASTA ESPECIAL. Perqué deuen pensar que tenen dret ?, tal vegada, perque els han sobornat mes d´un pic?

Valoració:2menosmas
Per això, fa mes de 8 anys

Aquests que esteu en contra de l´ecotaxa no debeu haver viatjat mai.

Valoració:4menosmas
Per nofret, fa mes de 8 anys

Els turistes, per no pagar, tornaran a viatjar a Tuníssia, a prop de la frontera sud de Turquia o a Egipte. O a llocs amb platges brutes i mals serveis. L'Apocalipsi serà una novel.la rosa comparada amb l'aplicació de l'ecotasa ...

Valoració:5menosmas
Per Informació, fa mes de 8 anys

Rufus,

Jo crec que sí... per poc que llegeixis els diaris...

Valoració:0menosmas
Per Rufus, fa mes de 8 anys

Què algú moderi els comentaris! Basta de trolls, que diuen imbecilitat que no tenen res a veure amb el fil de la conversa!

Valoració:7menosmas
Per Queda clar?, fa mes de 8 anys

Estic fart de veure com són de solidaris els hotelers.
Per a ells el Tot inclòs. I quan dic Tot vull dir tot. Els turistes deixen poc a defora de l´hotel... Bé, això no és ben bé cert:
Hi deixen la brutícia, que llavors hem de pagar a EMAYA perquè la netegi... també ens lleven espai, amb l´ocupació de les voravies pels bars... que esperen que retiri les llosques, papers pel terra etc.
-L´altre dia als bars de la cantonada de la Rotger era una catifa de porqueria. Trepitjaves tou- EMAYA (És a dir: paguem els de sempre).
L´ecotaxa, Senyors, no pot ser per renovar els SEUS hotels. Els Hotels són propietat privada. O no?
I l´ecotaxa és per pal·liar les molèsties a tots.
És per compensar, no per fer negoci. Bé que l´han fet durant tants d´anys...

Valoració:21menosmas
Per Sadurní, fa mes de 8 anys

Quina barra! Han espoliat fins on han pogut la nostra terra i donaren suport descarat a Bauzá. On eren quan els docents estaven en vaga? On eren quan Bauzá va capolar l'ús públic de la nostra llengua? Per què no reparteixen els beneficis entre els treballadors de les seves empreses? Au, branca ètica i impositiva a aquesta genteta!

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente