algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 11°
11°

IB3 paralitza la incorporació de Bauzá fins que «s’aclareixi la situació»

Antoni Bauzá davant les instal·lacions d'IB3.

IB3

La Direcció General de l'Ens Públic de Ràdio i Televisió IB3 ha fet públic aquest dijous un comunicat en el qual surt al pas de les reaccions i crítiques que ha provocat el nomenament d’Antoni Bauzá com a nou director de la televisió pública.

En el comunicat s’explica que «per no allargar la incertesa i, sobretot, per no perjudicar la imatge i la trajectòria professional d’Antoni Bauzá, i d’acord amb ell, IB3 paralitza la seva incorporació fins que aquesta qüestió de caràcter procedimental s’aclareixi».

Des de l’Ens asseguren que «la carta filtrada a diversos mitjans digitals, i publicada sense registre d’entrada a IB3, ni de sortida de la Direcció General de Pressuposts i Finançament, no ha arribat a aquesta Direcció General».

El màxim òrgan d’IB3 considera que la contractació del director de televisió «es va realitzar de conformitat a l’article 20.5 de la Llei 7/2010 del sector públic instrumental de la comunitat autònoma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arg, fa mes de 7 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:-3menosmas
Per Foner Braveheart fdp, fa mes de 7 anys

Mallorca i ses Nostres illes Balears MAI.. MAI .. será lo que voltros voleu.. sempre lluitarem peor lo Nostro..!!

http://www.youtube.com/watch?v=Qgl9Xyop0vE

Mallorquins i Balears sempre.. , és pancatalanisme = manipulació de sa Nostra Història i sa Nostra Cultura

Valoració:-3menosmas
Per BAUÇÀ, NO Bauzá!, fa mes de 7 anys

En mallorquí, Bauçà és Bauçà i no així com el madrileny antimallorquí va imposar, que era la forma postissa i forastera 'Bauzá'.
Això no s'havia vist mai!
BAUÇÀ SÍ
Bauzá NO

Valoració:0menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

Sobretot que ningú no s'oblidi de TV3 (que no és el mateix que TV3CAT), Esport3 i Catalunya Informació.

Valoració:0menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 7 anys

Volem TV3, TV3CAT, Canal 3/24, Canal 33, Súper 3, Esport 3, Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i qualssevol altres que emetin en la nostra llengua. A més, volem una IB3 (ràdio i televisió) que no sigui bilingüe ni gonella.

Valoració:3menosmas
Per mussol soleiat, fa mes de 7 anys

COMUNICAT DE L'ASM SOBRE L'HORITZÓ TELEVISIU ILLENC

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca veiem amb molta preocupació la manera amb la qual l'actual govern autonòmic està gestionant, per una banda el canvi de direcció de l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears, i per altra banda la recuperació de la recepció dels canals de televisió públics del Principat de Catalunya. Tots els nostres motius es fonamenten en tres articles de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears vigent que es poden llegir annexos al comunicat.

IB3 és l'únic mitjà públic que compartim la gent de les Illes en la llengua pròpia, el català. Després de quatre anys d'incompliment sistemàtic de tots els punts de l'article 90 l'Estatut d'Autonomia i la promesa per part de tots els partits que formen l'actual govern de canviar l'actual model de ràdio i televisió autonòmiques, comença a ser inquietant la manca de capacitat i agilitat per posar-se d'acord a l'hora d'abordar aquesta qüestió. La ciutadania de les Illes Balears ha demanat a través de les urnes una resposta ràpida per part del govern. Un canvi fonamentat en recuperar el model lingüístic anterior, amb una programació íntegrament en català, una televisió imparcial, plural i veraç, econòmicament sostenible i que actuï com a plataforma de les productores audiovisuals pròpies de les Illes Balears -no de fora de les Illes.-

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca creu que el Govern de les Illes Balears no s'està prenent prou seriosament la qüestió dels nostres mitjans de comunicació públics i no està actuant amb la determinació i efectivitat que consideram desitjable. En aquest sentit, i després del nomenament del nou director d'IB3 Televisió fet de manera ben poc democràtica, emplaçam al Govern a actuar amb celeritat i posar fil a l'agulla perquè els ciutadans de les Illes Balears tinguin la televisió que es mereixen, mirall de la societat illenca i motor de la seva indústria audiovisual.

Per altra banda, el nostre Estatut d'Autonomia obliga al Govern de les Illes Balears a promoure la comunicació i l'intercanvi cultural amb la resta de territoris amb els quals compartim vincles lingüístics i culturals. Segons això, recuperar la recepció dels canals de televisió catalans -i valencians si tornen a existir-, així com fomentar la col•laboració entre aquests i els mitjans públics illencs, i tornar a entrar a l'Institut Ramón Llull com a membre de ple dret haurien de ser prioritats per qualsevol govern sorgit a les urnes de les Illes Balears.

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, consideram que el Govern de les Illes Balears no està donant la resposta adequada a aquestes demandes i s'excusa, en el cas de la recepció de canals del Principat, en obstacles tècnics que avui dia són fàcils de superar si hi ha una voluntat política ferma, i d'altres econòmics que s'han d'assumir si cal amb la prioritat que el mateix Estatut d'Autonomia marca. Reclamam al Govern, per tant, que recuperi per la via més ràpida possible la recepció dels canals catalans de ràdio i televisió. I no només això, sinó que també revitalitzi l'intercanvi cultural amb la resta de la catalanofonia, per una banda entrant de nou a l'Institut Ramón Llull com a membres de ple dret, i creant un consorci de cooperació i coproducció amb la resta de mitjans públics dels Països Catalans.
16 d'octubre de 2015
Assemblea Sobiranista de Mallorca

Article 4 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears
1. La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tindrà, juntament amb la castellana, el caràcter d’idioma oficial.
3. Les institucions de les Illes Balears garantiran l’ús normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears.

Article 5 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears
El Govern ha de promoure la comunicació, l'intercanvi cultural i la cooperació amb les comunitats i els territoris, pertanyents o no a l’Estat espanyol, que tenen vincles lingüístics i culturals amb les Illes Balears. A aquests efectes, el Govern de les Illes Balears i l’Estat, d’acord amb les seves respectives competències, podran subscriure convenis, tractats i altres instruments de col•laboració.

Article 90 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears
1. Les institucions de les Illes Balears garantiran la imparcialitat, la pluralitat i la veracitat informativa dels mitjans públics de comunicació.
2. Els mitjans públics de comunicació vetllaran pel compliment del model lingüístic previst a l’Estatut d’autonomia.
3. Els mitjans públics de comunicació orientaran la seva activitat a la promoció de la cultura de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.
4. Es garanteix el dret d’accés als mitjans públics de comunicació de les associacions, organitzacions i institucions representatives de la diversitat política, social i cultural de les Illes Balears, tot respectant el pluralisme de la societat.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente