algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

L'Executiu demana a Madrid ajudes pel sector lacti

El Govern demana a Madrid ajudes pel sector lacti. | Arxiu

Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, ha demanat aquesta setmana, a la reunió del Consell Consultiu de Política Agrícola, que el pla de subvencions pel sector lacti que prepara el ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient beneficiï també les explotacions de les Illes Balears.

La ministra de la cartera, Isabel García Tejerina, va anunciar, el mes d’agost passat, una ajuda d’un màxim de 300 euros per vaca per alleugerir la difícil situació que travessen els productors de llet d’ençà de la desaparició de les quotes. Una iniciativa que beneficiaria les explotacions que venen el litre d’aquest producte a 0,26 euros.

A les Illes Balears el preu del litre de llet se situa en els 0,33 euros però els costos de producció són més elevats que a la Península. És per això que, tot i mostrar-se d’acord en la línia d’aquestes subvencions, el conseller Vidal ha reclamat que l’arxipèlag se’n pugui beneficiar.

El conseller ha recordat que «la crisi del mercat i la devaluació del preu del producte» han impactat durament sobre les explotacions lleteres de les Illes Balears i per això ha avançat que es «reunirà amb el sector quan s’acabin de concretar aquestes mesures per tal de formar un front comú» que reclami amb més força davant el Govern de l’Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Tots els guanys se´ls queden els intermediaris que no fan a feina feixuga ni gairebé inverteixen . Fíns que s´organitzin en cooperaives per vendre al públic, la Agricultura i la ramaderia seràn deficitàries i els seus professionals, uns explotats pels capitalistes.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente