algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

El Govern convocarà enguany el Consell Social de la Llengua Catalana

El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, la convocatòria del Consell Social de la Llengua Catalana abans que acabi l'any.

El Consell Social no es reuneix oficialment des de l'any 2011, tot i que a l'article de creació d'aquest consell s'estableix almenys una reunió anual.

La intenció de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, és dotar de pressupost aquest consell i convocar-lo abans que finalitzi l'any 2015. És per això que la Direcció General posarà en marxa els mecanismes necessaris per informar els organismes integrants del Consell Social i proposarà una data de convocatòria.

Entre les funcions d'aquest Consell Social s'inclouen la participació en el procés de normalització lingüística i contribuir a impulsar-lo en els diferents àmbits sectorials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ..BARCELONA, fa mes de 8 anys

LA LLENGUA CATALANA ,, No es cosa nomes dels Governs ho Ajuntaments , es cosa de tots nosaltres la Gent normal del carrer .. La que va a treballar ho esta al Atur de rics i pobres ,, de bones persones i dolentes .. de gent de dretes i gent D´Esquerres LA LLENGUA CATALANA Es de tot aquel que la vol fer seva vingui de un vingui .. LA LLENGUA CATALANA La poden Apendra consevol persona Ojala la aprengues LEO MESSI ,, ESTOPA I LUIS ENRIQUE Entrenado del BARÇA.
.. Cal fer bostra nostra la LLengua Catalana i si no hus atenen en català demanar hufaixin he Demanar VINS CATALANS No Espanyols NI Rioja si sou Catalans .. ... Compreu Productes que portin a la Etiqueta tambe la llengua catalana .. DEFENSAR LA LLENGUA CATALANA Es cosa de TOTS NOSALTRES Dels que escribiu molt be i dels que no escribin molt be pero que volem VIURA En Terres ques PARLI MOLT MES EN CATALÀ .... Compreu Diaris fets en Català no compreu els fets en Castellà hi me refereixo a dos del BARÇA DEPORTIVOS HE .. Molt dwel BARÇA PER PARLEM EN CASTELLÀ En Español .

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

La imaginació gonella no té límits., com tampoc la té la seva cara dura. A un altre país del Primer Món, ja serien a la presó per falsificadors de la Història.

Valoració:9menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

I d'on han tret, Joan i Marta, això de l'assassinat del Rei En Jaume? Qui els ha mal informat? O s'ho han inventat ells?

Valoració:8menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 8 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:4menosmas
Per Pere, fa mes de 8 anys

Catalans Assassins des nostro Rei en Jaume..!

Batalla de Lucmajor 23 Octubre 1349 ..!! catalans barco arruix de Ca Nostra
Mallorca i Baleares mai serán de sa merda inventada des països cacalans

Valoració:-14menosmas
Per Qui manipula?, fa mes de 8 anys

Quan els mallorquins deim "el [no "es"] rei en Jaume" ens referim a Jaume I, el qual va morir de malaltia el 27 de juliol de 1276 prop de València.

Valoració:12menosmas
Per Biel, fa mes de 8 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:5menosmas
Per Joan & Marta, fa mes de 8 anys

Catalans Assassins des nostro Rei en Jaume..!

FORA .. ARRUIX DE CA NOSTRA.. Manipuladors de sa nostra Hìstoria... ¡Barco! a tot pancatalanisme..

Pastissos catalans..? Ni de Conya volem aquest invent manipulat.. Intencionat.. Arruix de Ca Nostra ..!!

Valoració:-18menosmas
Per arg, fa mes de 8 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:8menosmas
Per Marta, fa mes de 8 anys

Mallorca i ses Illes Balears mai mai serán des rollo inventus .. i molt interesat des pastissos catalans ..!!!

BARCO.. a tot es pancatalanisme de Ca Nostra ARRUIX..!! SOM MALLORQUINS SOM BALEARS..!!!

Mallorca i ses Illes Balears mai mai serán des rollo inventus .. i molt interesat des pastissos catalans ..!!!

BARCO.. a tot es pancatalanisme de Ca Nostra ARRUIX..!! SOM MALLORQUINS SOM BALEARS..!!!

Valoració:-24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente