algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca demana «valentia» al nou Executiu

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca demana «valentia» al nou Executiu.

Arxiu

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca demana valentia al nou Govern. L’entitat dóna la benvinguda al nou Executiu i li reclama consolidar un projecte de país per a les futures generacions.

L’entitat ha considerat que les promeses electorals en matèria de Sanitat, Educació, Infraestructures, Serveis socials, Treball, Habitatge, etc., requereixen un finançament adequat per dur-se a terme.

«Confiem en què el nou govern elaborarà un pla econòmic seriós que aturi l'espoliació fiscal que patim els illencs, i que no ho deixarà tot en mans de la bona voluntat del govern espanyol de torn. Més enllà d'un Règim Especial, que mai s'ha materialitzat, emplaçam el nou govern a iniciar una reforma de l'Estatut d'Autonomia que garanteixi, entre altres coses, un finançament just per mitjà del concert econòmic», ha assegurat l’entitat.
L’entitat, en aquest sentit, ha considerat que l'ecotaxa una mesura econòmica molt recomanable, però és imprescindible que es consensuï amb el sector i que el seu cobrament es faci efectiu a ports i aeroports.

«Instam el Govern a evitar l'enfrontament amb el sector turístic i a cercar la seva complicitat en la reclamació d'un millor finançament estatal. En tot cas, la implantació de l'ecotaxa, a més de servir per a la compra i adequada gestió de grans finques públiques, i per a l'ajuda al manteniment dels elements que enriqueixen el nostre patrimoni natural, hauria de comportar la supressió del cànon de sanejament per als residents, posat que les infraestructures que, suposadament, es financen amb el cànon responen a unes dimensions necessàries per a l'ús turístic», ha afirmat l’entitat.

L’Assemblea aplaudeix la derogació del TIL i la Llei de Símbols, així com el reconeixement a la comunitat educativa per la seva mobilització. «Esperam, en conseqüència, que es respongui amb valentia a la resta de demandes dels docents. En aquest sentit, emplaçam el Govern a emetre un Decret Llei per ajornar la LOMCE el curs vinent, tal com demana l'Assemblea de Docents, a fi d'evitar els perjudicis que aquesta llei suposa per a les famílies, els docents i la qualitat del sistema educatiu».

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca també demanen a la nova Conselleria d'Educació que, un cop derogat el TIL, superi el Decret de Mínims aprovat pel PP l'any 1997 i aposti per un ensenyament 100% en català, tal com fan totes les llengües normalitzades i sense perjudici de l'aprenentatge d'altres idiomes.
L’assemblea, en aquest sentit, també espera que es faciliti la recepció de tots els canals de televisió en llengua catalana, i no només dels seus succedanis, en compliment de la Disposició addicional segona de l'Estatut d'Autonomia i de l'article 30 de la Llei de Normalització Lingüística.

«Esperam, així mateix, que la presidenta del Govern anunciï la derogació immediata de la Llei de Funció Pública, recorreguda per ella mateixa en el seu moment davant el Tribunal Constitucional, i procedeixi a la recuperació del requisit del coneixement del català per accedir als llocs de treball de l'Administració», assegura l’entitat.
L’assemblea, finalment, recorda al Govern que «es recull allò que se sembra». «Per això li reclamam visió d'estat i l'instam a fer totes les passes necessàries per complir de forma efectiva les seves promeses. Cal evitar la frustració dels dos anteriors pactes de progrés i consolidar un projecte de país, no només de cara a legislatures vinents sinó pensant en les futures generacions», afirma l’entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Sméagol, fa mes de 7 anys

Gollum?

Valoració:0menosmas
Per Myotragus, fa mes de 7 anys

Jo pensava que era s´equip de Pekin Express.
Muncu, posa´t a règim, ja.

Valoració:-2menosmas
Per Reuters, fa mes de 7 anys

Se confirma que el tío Fétido no pudo asistir por problemas de agenda

Valoració:2menosmas
Per Feim país, fa mes de 7 anys

Un altre manera d'ajudar la nostra terra és fomentar la difusió i independència dels mitjans de comunicació en sa nostra llengua. Feim aportacions:

http://www.verkami.com/locale/ca/projects/11642

A la ràdio mallorquina. Ona Mediterrània.

Valoració:4menosmas
Per Que es flagelin i ens deixin en pau., fa mes de 7 anys

Però per què miren aquestes notícies si no els ve de gust?
Ah! Són masoquistes... españoles.

Valoració:6menosmas
Per consell, fa mes de 7 anys

Amb nazis com en josep palou no arribareu molt enlluny, frikis

Valoració:-5menosmas
Per jasp, fa mes de 7 anys

tan preparados como jóvenes...

Valoració:2menosmas
Per s.nadal, fa mes de 7 anys

Per on tot pot començar ! Vinga, endavant ...

Valoració:3menosmas
Per Gaspar, fa mes de 7 anys

Quin guster!! Quan l'espanyolisme no té més "argument" que tractar els independentistes de bojos, és que aquests l'han encertada.
Rajoy: "Mas padece delirios personales"
Duran: "Mas i Junqueras han perdut el cap"
Anònims espanyolistes sobre l'ASM: "parada de los monstruos, frikis, Jack Nicholson, racistes, fracassats, expulsats, orla del frenopàtico, fascistas, el gordito", etc.
Mmmmmmm... Música celestial!!

Valoració:4menosmas
Per dic, fa mes de 7 anys

@la parada de los monstruos


ha

1 interj. [LC] Expressió usada per a acollir la nova d’una cosa que semblava no poder ésser.
2 interj. [LC] ha! ha! Expressió usada per a indicar satisfacció, triomf.
3 interj. [LC] ha! ha! [o ha! ha! ha!] Expressió usada per a imitar una riallada.


ja

1 1 adv. [LC] Des d’abans, no més tard, d’un temps determinat del passat, present o futur. Quan hi vam arribar, ell ja se n’havia anat. Quan hi arribarem, ell ja deurà ésser fora. Fa dos dies que els el vaig adobar, i ja el tornen a tenir espatllat.
1 2 adv. [LC] Davant d’un verb en present, expressa una acció immediata. Ja vinc! Ja ho fas?
1 3 adv. [LC] Davant d’un verb en futur, expressa la confiança en què una cosa s’esdevindrà. Ja ens veurem. Ja ho faré.
1 4 interj. [LC] Expressió usada, sovint irònicament, per a indicar que ens fem càrrec del que ens diuen, que hi assentim.
2 1 [LC] ja que loc. conj. Del moment que. Ja que en portes, dóna-me’n.
2 2 [LC] ja sia que loc. conj. Encara que.
3 [LC] ja... ja... loc. conj. Introdueix proposicions distributives.

(DIEC2)

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente