nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 11.93°
15°

Editen un vídeo amb les conseqüències negatives del turisme

El vídeo mostra les conseqüències negatives del turisme. | Tot Inclòs

La Cordinadora Llibertària de Mallorca i el Front Comú en defensa del Territori han editat el vídeo ‘Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes. Estiu de 2015’, amb el qual volen mostrar les conseqüències negatives del turisme.


El curt, que es pot consultar a Youtube, desgrana les xifres de l’activitat turística, des de les conseqüències de l’impacte poblacional fins a la precarietat laboral del sector.

La cinta, en aquest sentit, destaca que el sector serveis representa el 86% del PIB de Balears, dels quals més del 45% està determinat per l’activitat turística. L’Arxipèlag va rebre l'any passat 13,5 milions de visitants, el que implica 11 visitants per habitant a Mallorca, 13 turistes per habitant a Menorca i 16 turistes per habitant a les Pitiüses.

L’hoteleria, segons el vídeo, és la tercera activitat amb pitjors efectes mediambientals de l’Estat espanyol, només superada per la construcció i els serveis de producció d’electricitat. Les tres activitats es troben relacionades directament amb el turisme.

El vídeo assegura que els màxims beneficiaris de l’activitat turística són els grans hotelers mentre que els contractes a temps parcial arriben al 50% dels contractes de l’hoteleria. En molts casos, segons asseguren, es donen situacions d’explotació laboral.

Per a més informació es pot consultar la web http: //totinclos.noblogs.org

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

Visca el turisme de llogar habitacions a casa, aquest deixa reparteix millor els beneficis, que són per a tots els que ho fan ben directament, és més net i sostenible, gasta al petit comerç, restaurants, supermercats i tots hi guanyam.

Acabem amb el monopoli dels grans hotelers que només els engreixa a ells, acabem amb el fet que el turisme serveixi per "mantenir Espanya" però tenir-mos a noltros fets un pelleringo. Aprofitem per a noltros d'una vegada allò que tenim, alhora que ho conservam perquè duri.

Valoració:26menosmas
Per Mateu, fa mes de 8 anys

A més de turistes ha omplert la nostra terra d'immigrants que, la majoria, no se volen integrar de cap de les maneres,

Jo visc Fora Mallorca i cada vegada que vénc me sent més estrany a la meva terra i la de tots els meus avantpassats. Així que les meves vingudes són de cada vegada més espaiades. Ara ja fa tres anys que no faig acte de presència per l'illa. I enguany no pens venir.

Valoració:8menosmas
Per Milenium, fa mes de 8 anys

Aturem el turisme de mases.
Prou pressió sobre la població i el territori.
Millorem la qualitat de vida amb un desenvolupament sostenible.

Valoració:30menosmas
Per pepet, fa mes de 8 anys

La Cordinadora Llibertària de Mallorca i el Front Comú en defensa del Territori. I aquets qui son i que representen?

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente