algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Un cavall de Troia de vuit metres visita Palma per denunciar el TTIP

Un cavall de Troia de vuit metres visita Palma per denunciar el TTIP. | S.P.

Un cavall de Troia de vuit metres ha visitat el centre de Palma aquest dissabte amb l'objectiu de denunciar l'Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (conegut per l'acrònim en anglès TTIP) en el marc de la campanya Ttipsecret.com.

Amics de la Terra i la Plataforma No al TTIP Mallorca, han informat que aquest cavall de Troia va començar la seva marxa el passat 2 de juny al centre de Madrid i visitarà més de deu ciutats espanyoles, Palma entre elles.

El cavall ja ha recorregut part d'Europa i des de finals d'estiu de 2014 ha visitat més d'una desena de països. A més, aquest dissabte es realitzaran diverses activitats que duraran tot el dia i acudiran diferents representants polítics com la portaveu de Cort, Neus Truyol.

«Aquest cavall de Troia representa al TTIP, Tractat de Comerç i Inversions entre EUA i la UE. Un tractat que s'ha guanyat a pols la seva identificació amb el famós cavall de Troia pels intents reiterats dels negociadors de mostrar-ho com un antídot a la crisi, i d'ocultar la pèrdua de drets sense precedents que comportarà per a la població europea», indiquen els organitzadors.

Aliments transgènics
Segons han explicat, el TTIP suposarà un increment d'aliments transgènics i un augment del fracking i altres tècniques per extreure energies contaminants que posterguen la independència energètica. Així mateix, adverteixen que derivarà en una pèrdua de drets laborals i socials i que l'Estat podria veure's obligat a pagar indemnitzacions milionàries en modificar una legislació, si una multinacional considerés que aquest canvi pot afectar la seva rendibilitat.

Més de dos milions de persones ja han signat contra el TTIP i un 97% de les persones que van participar en la consulta europea també van mostrar el seu rebuig al tractat. Aquesta acció trasllada l'opinió d'aquest col·lectiu als representants polítics i cerca informar a un major nombre de ciutadans sobre les conseqüències del TTIP. «El moment polític és clau per mostrar el creixent rebuig de la ciutadania i visibilitzar els impactes d'aquest tractat», asseguren els organitzadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.